1. Ben bu hata mesajını alıyorum:"DirectX hata: Goruntu hızlandırma desteği calışmıyor. Eğer goruntu surucusu doğru kurulduysa, lutfen şuanki goruntuleme modununun 16 bit olduğunu doğrulayın." Ne yapabilirim? * Ekran rengini 16 bite ayarla* DirectX 8.1 veya yukarısını kur* Grafik surucunu guncelle 2. Play.exe dosyasını actığımda 'Soket Hatası 10061' uyarısını alıyorum. Bunun anlamı hesap sunucusu devredışı demektir. Lutfen daha sonra yeniden oturum acmayı deneyin. 3. Oyunda oturum acmaya calıştığımda, sistem hata mesajı alıyorum : 'Sunucu ile bağlantı kesik. Lutfen yeniden deneyin.' Bu bircok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Oncelikle, sunucu bakımda, lutfen daha sonra tekrar oturum acın, İkincisi, yeni oturum kapattığından ve hesabın sunucuda takılmıştır. Lutfen sonra tekrar deneyin. Ucuncusu, istemciyi en yeni versiyonuna guncellememiş olabilirsin. Lutfen http://fetih.91.com/downloads/patch.shtml linkinden yamaları indirin. 4. İstemciyi actığımda, sistem yazı tipini kucultmem soyleniyor. Ne yapmalıyım? Sistem yazıtipini kucuk yapmak icin aşağıdaki adımları takip et: (1) Masaustune sağ tıkla (2) "ozellikler"i sec (3) "ayarlar"ı sec (4) "Gelişmiş"e tıkla (5) "Genel"e tıkla (6) Kucuk yazıtipini (96 dpi) secmek icin aşağı ok'a tıkla 5. Golge modunu Tam Golge yaptığımda, ekranın heryeri korkunc siyah golgelerle berbat oluyor. Ne yapmalıyım? Lutfen DirectX'in diğer versiyonunu kur(en aşağı versiyon 8.1). Eğer bir bilgisayarda bircok Fetih istemcisi acarsan, lutfen onları kapat ve sadece bir istemci bırak. 6. Kontrol Panelinden veya Kaldırma Yoneticisinden Fetih programlarını kaldıramıyorum. Ne yapmalıyım? Eğer fetih 1.0 'ı elle silersen, bazı fetih dosyaları bilgisayarından silinemez. Bu istemciyi yeniden kuramamanın sebebidir. Bu olduğu zaman, lutfen Fetih'i tamamen cıkarmak icin bir kaldırma programı kullan. Eğer bilgisayarında bir kaldırma programı yoksa, bir arama motoru (google, yahoo gibi) kullanarak bulabilirsin. Bilgisayarına bir kaldırma programı kurduktan sonra, sadece onu calıştır, o sana kurduğun butun programları gosterecek, sadece Fetih 1.0 dosyasına tıklayarak bilgisayarından kaldırabilirsin. 7. 'Hata: 3D/yapı oluşturulamıyor' gibi bir mesaj aldım, ve sonra istemci kapandı. Once, http://fetih.91.com/downloads/patch.shtml adresinden yamaları indirmeyi dene. Eğer bu yardımcı olmazsa, lutfen oyunu yeniden kur. 8. Yavaş indirme sorunuyla karşılaşıyorum ve hata mesajı alıyorum, ne yapmalıyım? Bir indirme programı kullanmayı dene, FlashGet, GetRight vb gibi...Bu programlar bağlantı kesilmesi duzeldikten sonra indirmeye devam edeceklerdir. 9. İndirme sitesini acamıyorum. Sayfa bulunamıyor deniyor. Buyuk olasılıkla bu indirme sunucusu şuanda servis dışı olduğundandır. Lutfen siteyi acmayı daha sonra tekrar dene. Ya da diğer sitelerden indirmeyi dene. 10. Masaustumdeki Fetih 1.0 dosyasına tıkladığımda, Giriş'e basıyorum, Whenever I click Conquer 1.0 on my desktop, I hit Enter, sadece goruntu kaybolmuyor, hic giriş ekranını goremiyorum, lutfen biri bana yardım etsin. 1) Fetih dizinine git sonra ini klasorunde GameSetUp.ini dosyasını ara, bu satırda yalnızca şu değişiklikleri yap [Interface]InterfaceRecord=0 2) Lutfen guvenlikduvarının Fetih'i engelleyip engellemediğine bak. 11. Play.exe dosyasına tıkladığımda, istemci parlıyor ve doğrudan cıkış yapıyor. Lutfen guvenlikduvarı ayarını duşuk seviyeye ayarla. 12. İstemciyi indirdim. Ama onu actığımda dosya bozuk deniyor. Flashget ile bozuk dosyaları tamir edebilirsin: (1) Flashget'i ac. (2) Sağ taraftaki sil tuşuna tıkla (3) dosyanın ustune gelip sağ tıkla ve "bozuk zip dosyalarını onay" komutuna tıkla (4) Flashget onarmak icin oyunu yeniden indirecek. 13. Oyun neden cok yavaş? Oyun neden cok yavaş? Aşağıdak sebepler sana neden yavaş olduğunu duşundurebilir.* Oyun sunucusu ve ISP arasında zayıf bir bağlantı* Buyuk program kullanımı* Oyuncunun bilgisayarının genel durumunun bi şeyi vardır, daha iyi Grafik kartı kullanman, daha az yavaşlığı sağlar* Aynı haritada cok fazla oyuncunun olması.*Birden fazla istemci acmak. Yavaşlık hissettiğinde lutfen aşağıdaki metotları takip et:* Virus taraması yap* Fetih 1.0'deki kayıt(log) klasorunu sil.* Golgeyi kapatmak icin ayarlar tuşuna tıkla* Diğer programları calıştırma* Gecici internet dosyalarını temizle ve geri donuşum kutusunu boşalt.* Daha fazla disk alanı oluştur * Sadece bir tane Fetih istemcisi ac. 14. Neden yamaları elle kurduğumda, autopatch.exe bulunamıyor.? hata mesajını alıyorum? Bunun sebebi yamaları doğru olarak kurmamandır. Lutfen FO yamalarını indir ve aşağıda soylendiği gibi kur:1) Yamaları Fetih dosyasına kaydet.2) Fetih klasorunu ac, kurmak icin yama simgesine cift tıkla. 15. Biri benimle konuştuğunda sadece ekranda bir satır goruyorum. Neden? Konuşmaların satırlarını kontrol etmek icin CP/MP dairesinin yanında bir surgu var. Daha fazla satır gormek icin o surguyu yukarı surukleyebilirsin. Bazen surgu CP/MP topunun arkasına gizlenebilir, ona tıklayıp yukarı suruklemeyi dene, daha fazla konuşma satırı goreceksin. 16. Oyunun Giriş ekranına ismimi yazmaya calışıyorum ama hic bişey gorunmuyor. -Butun kullanıcılar masaustlerini 96 dpi olarak ayarlamalıdırlar. Bazı yuksek cozunurluğu olan masaustu ve laptop kullanıcılarının bu ayarı 120dir. Bu masaustunde sağ tıklanarak onarılabilir. -> Ozellikler -> Ayarlar -> Gelişmiş -> 96dpi/Normal. - Win98SE ve WinME giriş ekranında bu sorunla karşılaşır. Giriş yapmak icin girdiğin yazının gorunmesi icin, ALT tuşunu basılı tut. - Giriş Ekranı girdileri Q Klavyesine dayanarak kabul eder. Eğer farklı bir klavye kullanıyorsan, girdilerini buna gore uyarlamak zorunda kalacaksın. - Kullanıcıadı ve şifre hassas durumda. - Sunucun icin butun gerekli yamaları uyguladığına emin ol. Hangi istemcilerin hangi yamalara gerek duyduğu bu konuyla birlikte is Aynalar konusunda da listelenmiştir. Elle yama kurma coğu insan icin otomatikten daha guvenilir. __________________