Arkadaşlar ben AOE3 oyununu 4 senedir oynuyorum. Expert 2 kişi alabilrim.4 sene oynadıktan sonra en guclu ulusun İngiltere olduğu kanaatine vardım. Bence en guclu ulustan en gucsuze doğru şoyle sıralanmalı: 1.İngiltere (Her ev bir kolonici verdiğinden sağlam bir ekonomiye sahip oluruz. Bu da bizi oyuna egemen kılar.) 2.Hollanda (Bankalar yuksek oranda altın sağlar.Odunu ve yiyecek ihtiyacını da koloniciler tarafından giderdiğimizde cok guclu olabilir.) 3.Fransa (Kolonicileri nolmal kolonicilere gore %25 oranında daha hızlı olduğu icin ekonomi sağlamlaşır. En guclu suvari bu ulkenindir.) 4.Portekiz (Town Center leri cok olduğundan koylu sorunu cıkmıyor.Buda sağlam ekonomi demek.Ancak Portekiz alana cok yayıldığından savunması zorlaşır. Bu yuzden de yıkılır.) 5.Rusya (Rusya nın kolonicileri ve uniteleri biraz ucuz olduğundan ekonomiye katkı sağlıyor. Ayrıca savunması Blockhouse[Blockhouse Outpost ve Barracks yerine gecer] sayesinde cok sağlam. 6.Almanya (Cok ceşitli askeri olmasına karşın koylu basması biraz zordur.Ancak guclenildiğinde her ulkeden daha iyidir. Ayrıca "hızlı atak" yapabilir. 7.Osmanlı (Herkes bu ulkeyi kullanıoyr ama bn bunda zorlanıyorum.Koyluleri cok yavaş ancak Abus Gun buyuk bir piyade ordusunu yok edebilir.) 8.İspanya ("Hızlı atak" yapabilir.2. Cağda asker bakımından diğer ulkelere gore cok ustundur ancak bu sadece 2. cağdadır. Hatta bazen 3. cağa bile zor gecer. Yine de guclendiğinde iyi bir rakip olabilir.) Yorumlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkurler... __________________