Zombi&hayatta kalma tarzı bir oyuna bu kadar ilgi duyacağımı hic duşunmezdim ancak Dying Light bu konseptteki oyunlara bakışımı tamamen değiştirdi. Oyunun hikayesi, sizi icine cekişi, parkur unsurları, oradan oraya zıplarken uzerinize saldıran zombilerle kapışmanız, olumu bekleyen insanlarla kendinizi kader ortağı gibi hissetmeniz vs. vs. gercekten oyunu oldukca kaliteli kılıyor. Kısaca oyundan bahsetmek gerekirse, Harran isimli hayali şehirde daha once gorulmemiş bir virus ortaya cıkar ve GRE (Turkcesiyle Dunya Yardım Orgutu, Global Relief Effort) bizi virusle ilgili bazı bilgileri almamız icin Harran'a ajan olarak yollar dış dunyadan. Ancak tam şehre havadan inerken zombiler bizi ısırır ve enfeksiyon kaparız. Bu surecte GRE isimli grubun direktiflerini takip edip virusle ilgili bilgi toplaya calışırız ancak bir taraftan da karakter GRE'nin amacını ve samimiyetini sorgulamaya başlar. Bu grubun amacı Harran'ı kurtarmak mı yoksa bu virusten bir biyolojik silah mı uretmektir? Bol bol kafa kesmeli, zombi kapışmalı sahne icinde dolaşırken, kendinizi Harran'ı bombardımanla yok etmek isteyen orduya karşı tedavi arama cabası icerisinde gorecek, farklı kişiliklerden cok sayıda karakterle tanışacak ve onların bu karanlık, caresiz dunyasına ortak olacaksınız. Tavsiye ettiğimi soylememe gerek yok sanırım Yalnız cok sayıda +18 sahne bulunmaktadır, ona gore, gece gec saat oynamak uykunuzu kacırabilir.
- ReadBull.net
- Oyun Forumları
- Oyun Dünyası
- Dying Light Tanıtım & Gameplay