FarCry 2 Geliyor !!! [2009’u Bekleyin] [TayfunKey] Almanya’da yaşayan uc Turk kardeşin (Cevat Yerli, Faruk Yerli ve Avni Yerli) kurmuş olduğu “CryTek” firmasının ilk oyunu olan FarCry’ın ikincisi versiyonunun yolda olduğunu buradan herkese duyurulur. FarCry’ın ilk versiyonu cıkmadan once biz o zamanlar Half-Life2’yi bekliyorduk. Half-Life2’nin piyasaya cıkmasını beklerken, hatta Half-Life2 icin gun sayarken 2004 yılında “FarCry” oyun dunyasına bomba gibi duşmuştu. FarCry cıktığı ilk gunden bu yana bircok oyuncu tarafından cok beğenildi (Ben de dahil ). Hatta FarCry’ı oynayınca Half-Life2’yi de bekleme isteğim de azalmıştı . FarCry en sevdiğim oyunlardan birisidir ama FarCry’da beni cok ama cok rahatsız eden tek bir durum vardır o da FarCry’ın Turkce olmaması. Eğer “Neden mi?” diye soracak olursanız oyunun yapımcıları Turk, CryTek firmasının başındaki yonetici Turk ama oyunun orjinalinde Turkce dil desteğinin olmaması beni cok rahatsız ediyor (2004’den beri). Turkce yok ama Japonca gibi olmadık dil desteğide bulunuyor oyunda. Her neyse konuyu fazla saptırmadan size FarCry2’den bahsedeyim. FarCry2’nin cıkması beni de sizin gibi cok sabırsızlandırıyor … FarCry2 hakkında şimdiye kadar oğrendiğim bilgilere dayanarak FarCry2 Afrika’da geciyor. FarCry2’de Afrika’nın altını ustune getireceğiz. FarCry2’de FarCry1’deki “Jack Carver” ve diğer oyuncu skinleri yer alacak. FarCry2’de de mutasyona uğramış yaratıklar var. Oyundaki grafikler daha da geliştirilmiş ve en son teknoloji kullanılmış. FarCry1’in devamı olan FarCry2 ilkine gore bircok yeni ozellik almış. Nişan alma şekli, hedef noktası, yeni silahlar gibi… ve Crysis’den de bir takım ozellikler almış. Bu ozellikler hakkında fazla bilgim yok. Ama bu ozellikleri tamamen oğrenince sizinle paylaşacağım. Bu sefer FarCry2’nin orjinalinde Turkce dil desteği olacaktır. Altyazı ve Konuşmalar da dahil oyun tamamen %100 Turkce olacaktır. (Crysis gibi…) Afrika’nın sıcak, col, kumlarla dolu topraklarında cok eğleneceğiz. Bir de oyun tamamen Turkce olduğuna gore FarCry2 bize doyumsuz bir oyun zevki verecek. FarCry2 şimdilik yapım aşamasında olduğu icin FarCry2 hakkında ayrıntılı bilgi yok. Ama video paylaşım sitelerinde tanıtım videoları var oradan videoları izleyebilirsiniz. Dediğim gibi oyun yapım aşamasında kim bilir belki ben bu yazıyı yazarken, belki de siz bu yazıyı okurken, “CryTek” bu oyunu yapıyordur. Oyun dediğim gibi yapım aşamasında ama bitmeye cok yakın. FarCry2’nin bu yıl (2008) cıkması imkansız. Ama 2009’un yazında yada sonbaharında FarCry2 bizimle olacaktır(Kesin Tarih Yoktur). Uzun lafın kısası FarCry 2 ilkinden daha gercekci daha guclu bir oyunla karşınıza cıkacak. Elimizde ayrıntılı bir bilgi olunca da hic cekinmeden sizinle paylaşacağız. Oyun icin şimdiden sabırsızlanabilirsiniz izin veriyorum … Vee! Son olarak bilmeyenler icin mutlu haberi vereyim “CryTek” firması Crysis’in ikinci oyunu olan Crysis Warhead’ı gecen ay piyasaya surdu. FarCry2 cıkana kadar onunla idare edin. Crysis Warhead da tamamen %100 Turkce. Altyazılar ve Diyaloglar da dahil. NOT: Bu yazı 02/03 Ekim 2008 tarihinde Tayfun KUMAŞ Tarafından yazılmıştır. İncelemeyi Yazan: Tayfun KUMAŞ [TayfunKey] __________________