Arkadaşlar azonce oyundaydım ve anlayacağınız gibi oyundaki bazı salaklar yuzunden sinirlenip cıktım ve bu rehberi yazmaya koyuldum. Aslında bad company 2 oynamak varken rehber hazırlamak niye? Bu soruyu kendime soruyorum şuan. Neyse ben rehbere geceyim. Bugun yapmanız gerekenlerden cok, yapmamanız gerekenler hakkında yazıcam. Ve kullanabileceğiniz silahları. Oncelikle multiplayer moduyla ilgili yazıcam. Bunun icin orjinal oyun gerekmekte, yada sadece cd key. Bunu benim gibi 60 liraya elektroworldden yada arrkadaşım gibi 55 liraya DNR dan alabilirsiniz. Oyunun single modunu internetiniz gittiğinde bitirin. Multisi daha zevklidir. Burda heryerde yazan şeyleri tekrarlamayacagım. Sacede yapılan birkac hatadan bahsedicem. Asla kendi mcom station, yani bombana, c4 yerleştirme. Adam gelir ve patlatırsın. 1kil yaparsın. Aferin. Peki bu şekilde kacıncı yapışında patlar m com? Asla kendi bombanın icinde bulundugu binaya bazuka, c4, mortar strike, tank, ve uav'ın helfire fuzesiyle mudahale etme. Bina yıkılır, bomba patlar. Asla medic iken bir takım arkadaşını catışma ortasında canlandırma. Adam yonunu bulanakadar tekrar olur. 50 puan icin kufur yersiniz. Onu canlandırmak yerine catışmada aktif gorev alın. Duşmanları temizlemeye calışın. Sonra zaten oluler sizin olcak. 15 saniyede canlandırırsınız istediğiniz kadar. Asla 2. kez ateş etme! Bir reconsan ve herhangi bi yerde gizlenmişsen, ateş ettiğin kişiyi vuramadıysan 2. kez ateş etme. Cunku ateş edildiğinde silahın ucu parlar. Buda sizi gosterir. Yani 2. de vuramassanız, ki ilk atışta vuramadıyssanız adam sesi duymuştur, hareket eder surekli, 2. de de vuramassınız. Asla oyunu sesi kısık oynama. Bir tankla ilerlerken, 2 tane bip sesi duyarsınız. Peki sonra ne duyarsınız? Boom. Eğer sesi kapalı yada kısık oynarsanız c4 yerleştirildiğini goremessiniz, duyamassınız. Yada arkanızdan gelen bi adamın ayak seslerini duyamassınız. Acık hedef halindeki UAV kontrol bolgelerinde, UAV kullanmayın. Orneğin atacama desertta uav kullanırsanız kafanıza bi sniper mermisi yemeniz muhtemeldir. Asla sabit roket rampasında beklemeyin. Bazukası veya sniperı olan herkes size tek atar. Diğerleri icinde zor bi hedef olmassınız. Asla bekleme! Durduğun sure boyunca sniperların hedefi olursun. Ayrıca bip bip sesi duyuyorsanız istediğiniz kadar pusun, karşı tarafın tum oyuncuları sizi haritasında gorunur. Cunku bu boru değil, sensor Asla tankı taramayın. Cok adam gordum oyle O tankı cizemessiniz bile. Asla tankınıza guvenmeyin. Uav fuzesi, anti tank mayını, c4 ve mortar strike tankınızı tek hamlede patlatabilecek guctedir. Asla engineer değilseniz tanka binmeyin, bindiyseniz yanınıza engineer alın, almadıysanız tank hasar alınca bırakmayın. Bırakıcaksanız patlatın. Patlatamıcaksanız size ait bi bolgeye donup bırakın. Asla mcom station yanına pusmayın. İlk bakılan yer orası. Orayı direk olarak goren tenha biryere pusun. Bence bukadar asla yeter. Birazda onerilere gecelim. medic iseniz m-60 magnum ammo ve red dote olumculdur. Ama silaha nerf gelmesini bekliyoruz. Yani herhangi bir şekilde gucsuzleştirilecek. Bu yuzden m36 oneririm. sniper iseniz hicbi onerim yok Ben sniperskaya seviyorum. Ama genelde gol kullanılır. Gol kullanıcaksanız magnum ammo ve 12x durbun oneririm. magnum ammo tek atacagınız mesafeyi oldukca arttırır. assault iseniz yakın temas seviyorsanız m416 , red dote ve magnum ammo, uzakcıysanız an abakan, magnum ammo ve red dote oneririm. Son silahı pek sevmedim. Engineer iseniz krinkov tamda size gore. Yanınada anti tank icin at4 fuze (sizin yonettiğiniz), anti piyade icin gustav, yada ikisindende biraz icin RPG7 alabilirsiniz. Patlama upgradei ve fazladan fuze alırsanız 8 fuzeniz olur. Pompalıseverler magnum ammo ve pompalıyı geliştiren perk, adını hatırlamıyorum, onu kullanacaklar. NS2000 en iyisi. Yanında c4 kullanmak icin recon yada assault olmalısınız. Umarım faydalı bişeyler yazmışımdır. İyi oyunlar __________________