Ben burda biraz Altı Yolun Bilgesi diye tabir edilen ninja dunyasının en guclu adamı hakkında tartışmak istiyorum. Onun hakkında bahsedilirken kendisi icin rin'neganın ilk sahibi, ninjutsuyu bulan oğreten ve Jubi'yi icine muhurleyen biridir deniliyor. Ben şahsen Rikudou'nun rin'negana doğuştan sahip olduğuna inanmıyorum. Gelin size teorimi anlatayım. 1) Rikudou ile bildiklerimiz aslında tek oğulları ile alakalı. 2 tane oğlu var ve buyuk olanı BABASININ GOZLERİ ile doğmuş, doğuştan harika bir cakrası ve ruh gucu varmış. Kucuğu ise BABASININ VUCUDU ile doğmuş, doğıştan yaşam gucu ve fiziksel enerjisi varmış. Resim Resim Alın size resimler. Buyuk olanın gozunde rin'negan var mı? Yoksa var da ben mi goremiyorum??? Kucuk olansa babasının vucudu ile doğmuş ve harika yaşam gucu varmış ki bu tur şeyler Haşirama gibi bijuları ehilleştirmek icin yetiyor. Rikudou ancak bu gucte bir bedenle Jubi'yi icinde barındırabilirdi. O zaman ortaya şu sonuc cıkıyor. Rikudou Sennin doğuştan bir rin'negan kullanıcısı DEĞİLDİR. Asıl rin'negan kullanıcısı Jubi'dir. Bu guc ona bu yaratığı icine muhurledikten sonra girmiştir. Jubi dediğimiz yaratığın rin'neganı sırf bir rin'negan değil ayrıca icinde aynen şaringan gibi vilgulleri olan bir gozdur. Resim Ayrıca Rikudou'nun gozlerinin mavi rin'negana Jubi'nin ki ise kırmızı rin'negana sahip olması da benim teorimi destekler nitelikte. Eğer Rikudou Sennin Jubi'yi genjutsu altına almış olsaydı gozleri bu resimdeki gibi değil aynen Rikudou'nun rin'neganı gibi gozukurdu. Ornk: Sasuke Manda'yı genjutsu altına aldığında yılanın gozleri şaringana donmuştu. Ornk. Madara Kyubi'yi genjutsu altına aldığında Kyubi'nin gozleri şaringana donmuştu. Son olarak sizlere Darui ve Madara konuşmasından bir cumle vereceğim. Madara, Rikudou'nun Jubi'yi 9 bijuya donuşturduğunu ve kendisini cibaku tensei ile Ay'a donuşturduğunu diyince Darui ''Bunlar bir insanın yapabilceği birşey mi?'' diye sormuştu ve Madara da ''Jubi'nin jincurikisi olarak Rikudou Sennin bizim insan diye tabir ettiğimiz şeyin cok ustunde bir guctu'' diye cevap vermişti. Yani adamın asıl gucu Jubi'den geliyor ama bunu Rikudou onceden ezikti falan diye algılamayın. Bu Rikudou Sennin'i The Matrix'teki Neo gibi duşunun. Adamın doğuştan super bir vucudu oluyor ve Jubi'yi icine muhulemeyi başarabiliyor. Yukarıda bahsettiğim herşey mangada geciyor ve kimse bana şu şoyleydi diye hatırlıyom demesin. Acsın mangayı okusun kesinlikle bulacaktır herşeyi.naruto alemnde, ninja dunyasını yaratan kişi olarak gecen, adı efsanelere karışmış kişi. a.ka. sage of the six paths. daha yuzunu gorme şerefine nail olamadık; bekliyoruz. dunyada uzun suren savaşlara son vermesi ve ninjutsuyu yaratması nedeniye ninja dunyasının tanrısı olarak anılan efsanevi kişiliktir. kendisi bunun yanında cok zararlı bir yaratık olan on kuyruklu canavarı zararsız hale getirmek icin onu kendi vucuduna muhurleyerek ilk jinchuuriki olmuştur. ancak canavarın gucunun cok buyuk olduğunu ve kendi olumunden sora tekrar kontrolsuz kalacağını farkettiğinde onu dokuz parcaya bolmuş ve kalanlarını da chibaku tensei kullanarak gokyuzune yollamış (bu şekilde 'ay'ı yarattığına inanılır). son tahlide amacı dunyada barışı sağlamak olan rikodou sennin, iki oğlu arasında mal paylaşımına gitmiş. buyuk olana gozlerini, cakrasını ve spirituel kuvvetini bırakırken; kucuk olana vucudunu, iradesini ve fiziksel kuvvetini bırakmış. olum doşeğinde yatarken de kucuk oğlunu kendisinin varisi ilan etmiş. işte bizim habil-kabil hikayemiz burada başlıyor. buyuk oğlan, kucuğu kıskanıp ona saldırınca aralarında savaş başlamış ve bu savaş naruto evreninin şu anında senjuu ve uchiha savaşı olarak devam ediyor. ozelde ise uzumaki naruto vs. uchiha sasuke. --------- edit: ben 'ninjutsuya yeni yaklaşımlar getirmek' demiştim, adam sanki sosyoloji dunyasına yeni bir paradigma getirmiş gibi... uyarısı icin scannegro'ya teşekkurler. __________________