Dunyanın En İyi Ve En Kotu Animeleri
Anime Manga0 Mesaj
●59 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Anime Manga
- Dunyanın En İyi Ve En Kotu Animeleri
-
26-09-2019, 12:01:38Bunlar Ddunyaca en kaliteli animeler kanattımda dunanın en kaliteli animesi tabikidide ROURİNİ KENSHİN TAVSİE EDERİM Anime Professional Olarak Yorumlar ve İyi Kotu Listesi Sizde Yorum Yazarak Tartişma Konusu Acalım 1. Rurouni Kenshin, Trust and Betrayal - Kara no Kyoukai ; Bu 4 bolumluk Samurai X OVA'sının bende uyandırdığı hissi bende uyandıran tek bir anime daha var oda onunla 1.liği paylaşıyor. Kara no Kyokai (garden of sinners) 7 filmden oluşan (şu an icin 6sı mevcut) yılların tecrubesi ile senaryosu ve tasarımı en tepe noktaya ulaşmış yenilikci ve lezzetli bir psikolojik-fantastik anime. 2. Code Geass - Trigun ; Mecha sevmesem bile bunu severdim, fedakarlık ile sonlanan tum hikayeleri severim ve bu normal bir fedakarlık değil bir destan ile bitti resmen. Animasyon kalitesi muzikler senaryo karakter tasarımları ve diğer her ozelliği ile mukemmel buluyorum. Trigun ise sadece trigun, eski, paslı ama yine de mukemmel cunki sci-fi western'in animeye en iyi uyarlaması postapocaliptic komik-duygusal-izlemesi keyiflianime. 3. Cowboy Bebop ; Aşkı icin yaşayan ve oradan oraya suruklenen bir uzay kovboyu, muzikleri başı cekmek uzere animasyon ve karakter tasarımları kendisine has ve muthiş. En iyi sci-fi animelerden biri ve benim ucuncum. 4. Neon Genesis Evangelion ; Eva'yı anlatmak icin tum kalemler ve tum kağıtlar yetersiz kalır, onu 1. yapmadım cunki eksiği herkes tarafından anlaşılamaz nitelikte olması. Karakterlerin en derin olduğu anime. Din, mechalar, felsefe... daha ne isterim. (2. remake filmi ile umutlarım arttı- 4leme bitince onları 1. yapabilirim cunki gercekten cok iyiler) 5. Clannad (2 sezonuda) ; Omrumde daha once hic bir şey beni boylesine ağlatamamıştı. Dram ve komedi ic ice, karakterlerin uzuntusu ile uzuluyor onların mutluluğu sizi de mutlu ediyor. Muthiş bir kurgu ve kalite. Bir sure sonra sadece muzikleri bile sizi huzunlendirir hale geliyor hayatınızın icine giriyor Clannad. 6. 5 Centimeters Per Second (film); Karşınızdakinin sizin ile ilgili ne duşunduğunu bilmiyor olmanız ondan uzak kalmanıza sebep oluyor, oysa bu olmamalı. Boylesine gereksiz bir huzun dunya uzerinde var olmamalı. Bir sakura ağacı yaprağının duşerkenki hızıdır saniyede 5 santimetre, yere ulaşana kadar gecirdiği zaman kısa olsa da insan omru de kısa. Dolu dolu sevdiğiniz ile gecirin hayatınızı. En gercek aşk hikayesi. Kalite akıyor dort bir yanından 7. The Melancholy of Haruhi Suzumiya ; ya tanrı bir liseli genc kız olsaydı ve bunun farkında bile olmasaydı? Dunya nasıl bir tehlike altında duşunebiliyor musunuz? İzlerken beyni olmayanların nefret edeceği cok hızlı bir senaryo ile aklınızı ucurabiliyor. İzlemesi eğlenceli ve kalitesi sizi ekrana bağlıyor. (endless eight... bunu yok sayın ve Haruhi Suzumiya'yı oyle ele alın) 8. Mushishi - One Piece ; İkisinin kalbimde yeri aynı. One piece'i de Mushishi'yide icerdiği mukemmel insani duygular yuzunden seviyorum. İkisi de dunyayı gezmek ve herşeyi gorup herkes ile konuşmak uzerine kurulu bir hikaye izliyor. Mushishi'nin orijinalliği ve sanat yonetimi beni etkileyen başlıca unsurlar. 9. Death Note ; acıklamama gerek var mı? Gerek olsa da yapabileceğimi zannetmiyorum, akıl dolu deliksiz senaryosu ile 9. benim icin. 10. Toradora - Nodame Cantabile ; Bir başka aşk hikayesi, komik, sevimli, izlemesi eğlenceli ve orijinal. Animasyon kalitesinden bahsetmiyorum bile. (ikisi icin de gecerli bu yorum) Nodame icin ekstra soyleyebilceğim şey ise en iyi klasik muzik temalı anime olması. ------ en kotu bulduklarım, uzun değiller ama netler ------ 1- yu-gi-oh ; gercekten oyun kartları ile dunyayı kurtarmak mumkun mu? 2- Bobobo-bo Bo-bobo ; sadece sacma. Bunun izleneceğini duşunmuş bile olamazlar. Belki bir şakadır diye duşunuyorum halen. 3- Beyblade ; yapımcı firma ucuz sunduğu icin dunyaca tum kanallarda izlenen ve kacınılmaz olarak marka olan dandik bir seri. Topaclar ile dunya kurtarıyorlar, evet. 4- Ninja Resurrection ; anımsamak bile istemiyorum ve bu yeterli. 5- Dragon Ball GT ; en gereksiz anime sequell'i 6- School Days ; başları guzel ve tatlı gidiyor, ama ilerledikce sanırım yonetmen sıyırıyor azıcık. İğrenc bitiyor. ------ En iyi Listesinde yer bulmasını isteyipte henuz diğerlerinden one koyamadığım birkac anime ise ; Hajime no ippo, Gurren Lagann, Full Metal Panic ve The Sky Crawlers. __________________