One Piece'in animesini izlemeyen ben dun akşam birikmiş tum bolumleri ancak izleyebildim. Uzun zamandır boyle muhteşem, efsane bir bolum izlemediğim icin bolumle ilgili bir konu acmak istedim. Bu bolum 2 yıl aradan sonra tayfa buluşması, Balık Adam Arc ve Punk Hazard Arc'da dahil en guzel bolumdu. Marineford savaşından beri ilk defa bu kadar kaliteli ve dolu dolu bir bolum izlediğimizi duşunuyorum. Cunku gerek anime cizimlerinin kotu olması, gerek tayfa buluşması ve sonrasında gelen Balık Adam Arc Marineford savaşından sonra beklentilerini yuksek tutan izleyicileri hic tatmin etmemişti. Lafı fazla uzatmadan bolume geceyim. Bolumle ilgili kısa bir bilgi verecek olursak aslında Punk Hazard Arc'ın ozet bir bolumu gibiydi. Bolumun başında Luffy vs Cesar karşıladı bizi. Arc'ın başından beri Luffy'den yediği dayaklarla şamar oğlana donen ve hala akıllanmayan bir Ceaser Clown vardı. Ozellikle bu arc'da Luffynin bol bol hakili vuruşlarını gorduk ki mangaka bize burda Haki'nin ne kadar onemli olduğunu ileride haki sayesinde Luffy'nin neler yapabileceğini gosterdi. Cunku Logia'lara karşı hep gucsuz kalan ve birşey yapamayan Luffy bu Arc'da bir Logiya kullanıcısı olan Ceaser Clown'a yaptığı vuruşlarla artık Logiaları da yenebileceğini gosterdi. Bu hem guclenmesi hemde tayfanın geleceği bakımından cok onemli bir şeydi. Devamında ise bizi başka bir vs olan Law-Vergo-Smoker dovuşu bekliyordu. Smoker hic istemesede gerek Vergo'nun oyunlarını bozmak gerekse Tashigiye verdiği sozden dolayı Law'la yaptığı anlaşmayı yerine getirmek icin elinden geleni yaptı. Vergo karakteri ise aynı Dragon Ball'daki kotu karakterler gibiydi. Aşırı kibirli ve kendine ozguvenli oluşu uzerine birde guclu bir haki kullanıcısı olması nedeniyle dovuşu domine etmesi beni sinir etmeye yetti. Law + Smoker ikilisininde rahat bir şekilde ustesinden geldiğini gorduk. Law'ın Vergoya birşey yapamamasının en buyuk nedeni Vergo'nun elinde Law'ın kalbini tutmasıydı. Smoker bu bolumde Vergo'dan cok dayak yedi ama kesinlikle ezik bir karakter diye duşunmedim aksine gozumdeki değeri daha da arttı. Yenemeyeceğini bile bile sırf kalbi almak icin surekli saldırdı Vergoya. Daha sonra olan olayları ozet gecersek Tashigiyi sırtlanmış surekli yanlış yola giren bir Zoro, G5 ile birlikte cocukları kurtarmak icin elinden geleni yapan bir Sanji, Arkadaşları zehirlenmesin diye tum ilacı icen ve bu yuzdenden sağlık durumu kotuleşen Mochayı iyileştirmek icin mucadele eden bir Chopper, Kestiği ejderhayı oğlu sanan bu yuzden hic duşunmeden zehirli gazlara doğru koşan Kinemon ve tesadufi bir şekilde Cesar'ın gizli saklanma yerini bulan bir Usopp gorduk. Buralarda sadece bolumun geciş yerleriydi. Ve bolumun finalinde ise bizi One piece serisindeki en guzel anlardan birisi bekliyordu. Surekli dayak yiyen Smoker'ın amacı aslında kalbi almaktı ve bunu başarıp kalbi Law'a verdiğinde Vergo'nun işide bitmişti. Vergoysa başına ne gelecekleri bilmeden aynı kustah ve kibirli bir şekilde davranmaya devam etti. One Piecedeki efsane karakterler arasında coktan yerini alan Law bir kez daha zekasını konuşturdu ve yeraltı dunyasında Joker diye bilinen Doflamingonun onları Den Den Mushiyle dinlediğini soyledi. Law Jokere işinin bittiği soyledikten sonra hakisi ile uzerine saldıran Vergo'yu oyle bir kestiki Vergoyla birlikte bulundukları Sad uretim tesisi ve tum binalar ortadan ikiye ayrıldı. Sonrasında ise benim cok hoşuma giden serideki muhteşem konuşmalardan birisini yaptı. Bu lafları duyduktan sonra Joker'in yuzundeki gulumsemesi gitti hatta hafif bir ofke bile oldu. WB'nin olumunun Yeni Dunya'yı bu denli etkileyeceğini hic duşunmemiştim. O oldukten sonra herkes kafasına gore at koşturmaya ve her istediğini yapmaya başlamış. Joker'in burada gozupek kişilerin cağı geliyor sozu Supernovalarınki bu gruba Teach'de dahil neler yapabileceğini azda olsa bildiğini yada tahmin ettiğini duşundurdu bana. Law'ın kalkanını kırdım sozu ise emin olmamakla birlikte galiba yanlış bir ceviri olmuş. Orada demek istediği carkları kırdım olması lazım gibi. Cunku sizin kurduğunuz bu sistemin carklarını kırdım artık geri donuş yok demeye getiriyor. En azından mangasında oyle soyluyordu Law. İleride guc dengelerinde neler olacak, Yonkoular arasında tahtından inen olacakmı gibi soruların cevabını ise tamamen caylaklara bağlı. Son olarak Punk Hazard sadece Yeni Dunyaya girişti. Eminim ileride bizi cok daha guzel Arclar ve olaylar bekliyor. Bekle bizi Yeni Dunya biz geliyoruz
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Anime Manga
- One Piece 616.Bolum İnceleme (Guncelde Olmayanlar İcin Spoiler İcerir)