Fairy Tail [Eleştiri]
Anime Manga0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Anime Manga
- Fairy Tail [Eleştiri]
-
26-09-2019, 11:37:41Bir sure duşundum ve Fairy Tail ile ilgili duşuncelerimi eleştiri şeklinde yazayım dedim.Başlıyorum saymaya 1/-Uyduruk bir sistem. İlk başlarda buyu olayı,gorevler felan guzeldi ama bu guzelliğini koruyamadı maalesef.Hicbir mantık yok bu olayda.Her seferinde goreve cıkıyor,buyu kullanan bir adamla karşılaşıyor,onu yeniyor ve bitiyor.Monoton oldu artık.Guclu bir rakip mi lazım seriye,adamı ciz şu buyuyu kullanıyor de adam guclu olsun.Cok basit bir sistem bence. 2/-Ozentilik. One Piece'in başarısız versiyonu gibi bir şey bu seri.Kopyala yapıştır yapmışlar resmen.Aşağıdaki resimler anlatmaya yetecek sanırım: [img]http://img193.**************/img193/9451/1255383040416.jpg[/img] Juvia'nın Logia tipi olmasını ve Cobra'nın Haki kullanmasını saymıyorum bile 3/-Amac. Her seride baş karakterin bir hayali,amacı vardır.Luffy Korsanlar Kralı olmak ister,Naruto Hokage olmak ister ve onun icin uğraşır vs.Natsu Igneel ile tekrar karşılaşmak istiyor.İyi de hicbir şey yapmıyor ki bu herif?Arada bir aklına gelirse gidip soruyor birilerine. 4/-Cocuk filmi mi,değil mi? Animede kullanılan pembe buyu efektlerinden zaten genellikle kucuk yaştaki kesimlere hitap ettiğini anlamıştık.Hic kan olmaması da var.O iyi de,madem kucuk yaştakilere hitap ediyor,ne diye ecchi var animede?Edolas Arc'ından beri Ero-mangaka sapıklık yapıyor.Animede gene sansurlenen yerler var.Mangada durum daha fena. 5/-Senaryodaki beceriksizlik. Evet,mangaka senaryoyu katlediyor.Orneğin Cennet Kulesi denen yerden guzel bir konu cıkarılabilirdi.One Piece'deki Enies Lobby Arc'ına benzetilebilirdi hic değilse.Ama Natsu geldi hepsini yendi konu kapandı.Mangada 7 yıl aradan sonra buldukları konuyu gordukten sonra daha fazla izlememeye/okumamaya karar verdim. 6/-Sacma sapan gucler. Daha onceki konularda da bahsetmiştim bundan.Hadesin loncası ile olan savaştaki sacmalıklar...Erzanın Azuma ile savaşında en azından 7 kere olmuş olması gerekirken birden fırlayıp adamı oldurmesi,Natsunun yıldırım yemesi vs. iyice sacmalık. 7/-Duygu yok. Animeyi bana izlettiren tek şey muzikleriydi.Cok guzel muzikleri var gercekten,hakkını yiyemem bu konuda.Ama bir anime insanı hic mi heyecanlandırmaz yahu?İlk kez Cana'nın Bluenote'a saldırdığı sahnede biraz olsun gaza gelmiştim ben de,orda da tuttu yere cakıldı bir şeyi beceremedi.Madem bir şey yapacaksınız doğru durust yapın kardeşim.Dimi ama? Evet sonunda tum duşunduklerimi yazıp rahatladım __________________