Ben ciddi ciddi bir kac şey soylemek istiyorum. Eğer yeni başlayanlar varsa faydası olur:
1- Mallık etmeyin ders calışın.
2- Gunde 10 saat cimenlerde oturarak, derslere girmeyerek, gece uyumayarak "cool" olmazsınız.
3- Başkalarının laflarıyla hareket etmeyin, herkese "kardeşim, kankam" demeyin. Kendi işinize bakın.
4- 5 dersten kalıp bunu marifet zannetmeyin, yine "cool olmuyorsunuz. 5. sene gelip de hala mezun olamadığınız da o guzelim saclarınız dokuluverir.
5- Her zaman zeka engelli, başarısız, akılsız insanlarla karşılaşabilirsiniz, sizi de kendilerine benzetmeye calışırlar. "Aaaabi adamlar cılgın, super" diye duşunmeyin gidin ders calışın.
6- Devlet veya aileniz sizi itlik yapasınız diye değil akademik bir eğitim alasınız diye okutuyor, ortalamanızı yuksek tutup yurt dışına yuksek lisansa gidin.
7- Siz Hollandaya veya Amerikaya yuksek lisansa gittiğiniz zaman, universite hayatında size "inek" gozuyle bakanlar kıskanclıktan sizin yuzunuze bile bakamazlar.
9- Ozet olarak, adam olun. İlk iki sene asılın derslere, hocalarla aranızı iyi tutun. Hocaların acamayacağı kapı yoktur.
Ben 2006'da başladım Bilkent Universitesine burslu olarak, şimdi başka bir ozel universitede burslu Yuksek Lisans yapıyorum. Soylediklerime kulak verin.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Üniversiteler
- Yeni Başlayacaklara Bir İki Tavsiye
-
06-09-2019, 15:07:12Kayıtlı Üye