Arkadaşlar merhaba,

Şimdi şoyle bir durumumuz var, benim kardeşim meslek lisesinden mezun oldu. Ben 6 yıl once universiteye başladım ve bizim zamanımızda universiteye geciş ve sınava giriş sistemleri cok farklıydı. Şimdiki sistem biraz daha karışık ve bunun hakkında bilgi almak istiyorum, tercih zamanıda yaklaştı ve ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Kardeşim meslek lisesinden mezun olduğu icin, 2 yıllık universiteye geciş hakkı var. Yanlış bilmiyosam bu dikey geciştede hala diploma puanına bakıyolar. İlk sorum diploma puanı ile ilgili, yanlış hatırlamıyosam diploma puanları onluk sayı uzerindendi, universite puanları yuzluk sayı sisteminden, biz şimdi puanlar arasında bağlantıyı nasıl kuruyoruz, universitelerin taban puanlarına bakmak icin? Cunku kardeşim barajı gecemedi ve universitelerinde taban puanı 200'den aşağı değil, onu nasıl yapıyoduk unuttum.

İkinci sorumda şu; OSS bu yıl 6 sınav'a ayrıldı, buda YGS 1...6 olarak adlandırılmakta sanırım. Kardeşim ilk YGS 1'e girdi ve barajı gecemedi, onun icinde diğer YGS lere girme hakkı olmadı. Şimdi biz bolum secerken sadece yanında YGS 1 yazanlarımı secebiliyoruz?

Cevap yazan arkadaşlara şimdiden cok teşekkurler.