ULKEMİZDEKİ İSMİ: Sihirli Şovalyeler YAPIM: CLAMP-Kodansha-YTV-Dentsu-TOKYO MOVIE SHINSA CO.,LTD. YAPITLAR: 6 bolumluk manga, 49 bolumluk cizgi dizi,3 OVA,2 tane Konsol-RPG oyunu. ORİJİNAL HİKAYE: Nanase Ohkawa, Keiko Maruo (CLAMP). ORİJİNAL KARAKTER TASARIMI: Mokona Apapa, Mick Nekoi (CLAMP). KARAKTER DİZAYNI: Atsuko Ishida, Masahiro Yamane. ORİJİNAL SESLENDİRME(Anime): Shiina Hekiru (Hikaru Shidou), Yoshida Konami (Umi Ryuuzaki), Kasahara Hiroko (Fuu Hououji). FON MUZİKLERİ(Anime): Hayato Matsuo YONETMEN(Anime): Toshihiro Hirano YAPIMCILAR(Anime): Michihiko Suwa, Shigeki Nakamura, Masahito Yoshioka. TUR: Fantezi-Macera Tanıtım: Magic Knight Rayearth (kısaca MKR), ilk olarak CLAMP tarafından 6 bolumluk manga serisi olarak cıkarılmıştır. Daha sonra ise; CLAMP, Kodansha, YTV, Dentsu ve TOKYO MOVIE SHINSA CO., LTD.’nın ortak yapımı ile cizgi dizi olarak televizyonlarda gozuktu. Ayrıca, Turkiye’de de birkac televizyon kanalında, baştan sona tum bolumleri yayınlanan nadir animelerden birisidir. Bunlarla beraber uc OVA bolumu ve iki tane de konsol oyunu (SuperFamicom ve SegaSaturn icin) yapılmıştır Hikaye
HIKARU SHIDOU UMI RYUUZAKI FUU HOUOUJI Magic Knight Rayearth’ın hikayesi;Japonya-Tokyo’da yaşayan, Hikaru Shidou, Umi Ryuuzaki ve Fuu Hououji isimli uc genc bayanın Prenses Emeraude tarafından adına “Cephiro” denilen mistik bir dunyaya cağırılmasıyla başlıyor.Hikaru, Umi ve Fuu (Turkiye'deki televizyon kanallarındaki isimleri ile Lucy, Marina, Anemon) hikayede baş kahramanları oluşturuyorlar. Hikaru, Umi ve Fuu,Yuksek Rahip Zagato tarafından kacırılan Prenses Emeraude'yi kurtarmaları icin Cephiro'ya cağırılırlar. Fakat bundan once uzun bir yolculuğa cıkmaları,bu yolculuk esnasında Cephiro’nun uc efsanevi tanrısını diriltmeleri ve bununla beraber efsanevi “Magic Knights (Sihirli Şovalyeler)” olmaları gerekmektedir. Cunku bunu sadece başka bir dunyadan cağrılan kişiler yapabilir, efsaneye gore... Yolculuk boyunca kızlar,değişik arkadaşlarla tanışırlar. Usta Buyucu GuruClef, onlara gelişebilen zırhlar verir ve sihir oğretir; Presea ise “Escudo” isimli efsanevi mineraldenkızlara gelişebilen kılıclar yapar. Mokona isimli, tavşan benzeri sevimli yaratık ise kızlara efsanevi tanrıların(Mashin) uyudukları tapınaklara kadar rehberlik eder. Yolculuk boyunca kızlar ceşitli canavarlarla savaşırlar,yardıma muhtac insanlara yardım ederler. Duruma gore kılıcları ve zırhları gelişir, ayrıca yeni sihirli gucler keşfederler. Uğraşmaları gereken şeylerin başında ise; kızların Prenses Emeraude’ye ulaşmalarına engel olmaya calışan, Zagato’nun dalkavuklarıdır (Alcyone, Ascot, Caldina, Lafarga ve Inouva). Hikaru, Umi ve Fuu birlikte pek cok zorluğu atlatırlar. Bu sırada aralarında guclu bir dostluk bağı oluşur. Gorduğunuz gibi Magic Knight Rayearth’ın hikayesi adeta bir Konsol-RPG oyununa benziyor. Zaten Umi ve Fuu da bunun farkındalar ki seriyi izleyenler, Umi ve Fuu'nun bu konu hakkında konuştuklarına şahit olmuşlardır. Magic Knight Rayearth, hikayenin akışına gore iki sezona ayrılıyor: -İlk sezonda, yukarıda bahsettiğim gibi Hikaru, Umi ve Fuu, Prenses Emeraude’yi kurtarma mucadelesi veriyorlar. Aslında burada konu klasik “prensesi kurtar”dan daha derin ve gizemli; ama bunu burada acıklayıp seriyi henuz izleme fırsatı bulamayanların hevesini yok etmek de benim haddime duşmez. -İkinci sezonda ise kızlar, Cephiro’yu istilaya gelen komşu gezegenlerden (Autozam, Chizeta ve Fahren) korumaya calışırken aynı zamanda Cephiro’nun kendi yıkımıyla yani Debonair’le savaşmak zorundalar. Cephiro, cekirdek sistemine dayalı mistik bir gezegendir. Her şey irade gucune bağlıdır. İradesi guclu olan bir kişi, yapmayı istediği herhangi bir şeyi eğer cok isterse kolaylıkla yapabilir. Bu yuzden Cephiro'da sihir gibi şeyleri yapmak imkansız değildir. Cephiro’nun cekirdeği olan kişi, aynı zamanda iradesi en guclu olan kişidir. Cekirdek, sadece Cephiro’yu duşunmeli, Cephiro’nun huzuru ve barışı icin surekli dua etmelidir. Aksi takdirde Cephiro yıkılmaya, olmeye başlar. Bunyesinde canavarlar oluşur ve tum dunyada teror ile korku hukum surer. Canavarları yaratan ise insanların kalplerindeki korkunun ta kendisidir. MASHIN NEDİR?
Mashin, Cephiro'nun koruyucu tanrılarının ortak ismidir. Diğer dunyadan cağrılan kişiler Sihirli Şovalye olmak icin uc Mashin'i diriltmek ve aynı zamanda onlara kalplerinin gucunu ispatlamak zorundadırlar. Uc Mashin de uc ayrı mekanda uyumaktadır: Celes(Ejderha gorunumune sahiptir), okyanusun altındaki su tapınağında Windam(Anka Kuşu gorunumune sahiptir), havada asılı duran ruzgar tapınağında, Rayearth(Alevden yeleli bir aslan gorunumune sahiptir), volkanın icindeki ateş tapınağında uyumaktadır. Taaki Sihirli Şovalye olmak icin diğer dunyadan cağırılan kişiler, onları diriltinceye kadar... SON OLARAK:
Magic Knight Rayearth, her yonu ile baştan sona izlenmeye değer bir animedir. Gerek cizimleri, gerek karakterleri, gerek hikayesi, gerekse muzikleri olsun her yonuyle oldukca kalitelidir. Ozellikle hikaye; "arkadaşlık, dostluk, aşk, birlik ve beraberlik" temaları uzerine kurulmuştur. Seslendirmeler ise hem orijinal Japonca olarak hem de ulkemizde Turkce olarak cok profesyonelce yapılmıştır. Ulkemizde de gosterilen seriyi ben, ilk gosteriminden itibaren takip etmeye başladım ve daha sonrasında yayınlanan tekrarlarını da aynı zevkle izledim. Hatta bazı kanallarda aynı bolum hem sabah hem akşam verilirdi, ben de aynı bolumu bıkmadan usanmadan gunde iki defa izlerdim. O derece etkisinde kalmıştım yani. Eğer siz de fantezi-macera turundeki animelerden hoşlanıyorsanız Magic Knight Rayearth'ı izlememiş olmanıza imkan yoktur. Ama nasıl olmuşsa,hala izleyememişseniz, ilk fırsatta izlemelisiniz. Hatta bununla da yetinmeyip bir yerlerden mangasını da bulup okumalısınız. Video oyunlarına gelince, her ne kadar Magic Knight Rayearth'ın Konsol-RPG oyunlarının yapılması isabet olsa da bu oyunların animesi kadar cok tutulmadığına inanıyorum. Buyuk ihtimalle animesini izlemenin verdiği heyecanı ve zevki, video oyunları veremiyor. __________________
Magic Knight Reyearth Hakkında..
Anime Manga0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Anime Manga
- Magic Knight Reyearth Hakkında..