Benim hikayem
Anime Manga0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Yabancı Diziler
- Anime Manga
- Benim hikayem
-
26-09-2019, 09:34:48Meraba arkadaşlar ben 9 yaşındayım aşağıya bir hikaye yazdım umarım beğenirsiniz lutfen yorumlarınızı eksik tutmayın ... Kucuk civciv yavruları ve cirkin tavuk Evvel zaman icinde kalbur zaman bir tane cirkin tavuk ve beş tane civciv yavrusu varmış o beş tane civciv yavrusu cok kotu ve cok sinsilermiş. Ama tavuk neli ise cok saf ve iyi bir tavukmuş ve bir gun beş nankor civcivneliye bir oyun oynayalım demişler.cunku onu hic sevmiyorlarış ve ona oyun oynamışlar civcivler zavallı tavuğu korkunc tilkinin yanına goturuyorlarmış ve onu kandırmılar ona demişlerki sen bizimle gelirsen sana buğday veririz tavuk neli onlara kanmış ve onlarla gitmiş tilkinin yanına gelmişler ve civcivler onu orada bırakıp kacmışlar tilki tavuk nelinin peşinden koşuyor zavallı tavuk neli korkusundan yumurtlamak uzereymiş tavuk neli tilkinin elinden bir şekilde kurtulmuş ve yeniden civcilerin yanına gelmiş civcivler ona şaşkınlıkla bakıyorlarmış civciler sormuşlar nasıl tilkinin elinden kurtuldun tavuk neli demiş ki nasıl kurtulduğumu boşverinde neden beni oraya goturdunuz ? Civcivler bir cevap vermeden oradan sıyrılmışlar ertesi gun civcivler tavuktan cok sinirlenmişler ve yaşlı goril dinanın yanına gitmişler ve demişler ki bizim sinirlerimizi bozan bir tavuk var ona ne yapmamız lazım yaşlı dina onlara demiş ki ona onu cok seviyormuşsunuz gibi davranın onun guvenini kazandıktan sonra onunla birlikte uzun bir yola cıkın civcivler onun dediklerini yapmışlar tavuk nelinin guvenini kazanmışlar ve onunla uzun bir yola cıkmışlar yolda giderken yollarına bir insan cıkmış.İnsan onları yakalamaya calışmış civcivler cok korkmuşlar ve geri cekilmişler tavuk cesurca insanın parmağını ısırmış ve insan birdenbire kacmış tavuk civcivlerin hayatını kurtardığı icin civcivler artık tavuğa kotu davranmamaya karar vermişler ve geri donmeyi duşunmuşler ama eski ciftliklerinden baya uzaklaştıklarını anlamışlar ve geri donmenin neredeyse mumkun olmadığını anlamışlar.Neyse yollarına devam etmişler ve yeni bir ciftlik aramaya karar vermişler ve karşılarına yolunu kaybetmiş bir tavuk cıkmış adı da doniy miş tanışıp arkadaş olmuşlar ve yollarına devam etmiş bu sevimli arkadaşlarımız.Bir ciftlik bulmuşlar ama o ciftlikte cok kotu bir ciftci varmış ve onun da bir kopeği var mış onu eğitmeye calışıyormuş ama bir turlu başaramıyormuş ve bir gun o kopekten sinirlenip dışarı firlatmış ve bizim sevimli hayvanlarımız ona acııp onuda aralarına katmayı duşunmuşler boylece hep birlikte yollarına devam etmişler .V daha sonra karşılarına bir kurt cıkmış kurt onları yemek uzereyken iki tavuk ve bir kopek birden bire kurdun ustune cesurca atmalıplar ve onu yenmişler ve daha sonra yollarına devam etmişler.Karşılarına turlu turlu bela cıkmış.Neyse bizim bu tavuklara donelim yeni gelen tavuk neliyi sevmeye başlamış.Peki ya sizce civcivler ne yapıyor acaba bizim bu beş civciv yeni gelen tavuk ve kopekten şuphelenmeye başlamışlar ve yeni gelen tavuğa kotu davranmaya başlamışlar civcivler tavuk doni ile kopeğin iyi olduğunu zamanla anlamışlar ve onlara guvenmeye başlamışlar.Bizim bu iki tavuk ciftleşmişler uc civciv daha gelmiş .Hyvanların sayısını merak ettiğini biliyorum ve sayılarını soyluyorum sayıları onbir tane hayvan neyse bizim bu hayvanlar bir ciftlik bulmuşlar o ciftlikte cok iyi bir ciftci varmış.Bizim bu hayvanlar o ciftliğe taşınmışlar ama o ciftci onlara o kadar cok yemek veriyormuş ki onları bıktırıyormuş hayvanlar o kadar cok yemekten sıkılmışlar ve o ciftlikten gitmişler daha sonra yollarına devam etmişler ve karşılarına bir peri cıkmış o peri cok iyi bir periylmiş peri onları bu haline acımış ve onlara yardım etmeye karar vermiş (Evet arkadaşlar bu hikayenin sonu cok ilginc bitecek okumaya devam edin) ve onları cok guzel neredeyse muthiş bir ciftliğe goturmuş hayvanlarımız burayı gorunce adeta şok olmuş ve cok beğenmişler ve oranın cok iyi ama biraz kurnaz ciftcisi varmış neli doli ve civciv yavrularına cok az yemek veriyormuş neden cunku ciftci şoyle duşunmuş ‘’ ben bunlara cok fazla yemek vermiyeyim verirsem şimdi patlarlar benim başıma kalmasın ‘’ ciftci işte boyle duşunmuş .Tavuklar buradan sıkılmaya başlamış cunku ciftci onlara az yemek veriyormuş peri gelmiş sormuş burayı beğendiniz mi ? ‘’Hayır beğenmedik cunku buranın ciftcisi bize cok az yemek veriyor ‘’ (Masal asıl şimdi başlıyor)Peri duşunmuş ve demiş ki gidip onunla guzel ce konuşun hayvanlar ‘’konuşuruz konuşmasına da keşke oyle bir yeteneğimiz olsaydı’’ peri kız demiş ki onun da duşundum size ben bir ozellik verecem insanlarla konuşma ozelliği ama o ayrıcalığınızı iyi bir şelikde kullanmalısınız cunku ozelliğiniz kısa bir sure sonra sona erecektir demiş onun icin yeteneğinizi kısıtlı kullanın .Hayvanlar ciftci ile konuşmaya başlamışlar ciftci onlardan oldukca korkmuş ve kacmış ciftlik hayvanlara kalmış sonra orda oyle guzel emekler birden bire ortaya cıkıvermiş hayvanlar cok şaşırmış ve bu yemekleri kimin gonderdiğini anlamışlar evet arkadaşlar KADİR YAZAR’ ın bir sonraki hikayelerini okuyalım lutfen!!! ----SON---- __________________