Mecha Cizimi
Anime Manga0 Mesaj
●43 Görüntüleme
-
26-09-2019, 09:27:09Pekala...Ben cok muthiş bir Mecha cizeri değilim, bu yuzden size bunu gosterirken kendimi acıkcası pek rahat hissetmiyorum. Size bir tane cizerek nasıl bir teknik kullandığımı gostereceğim. Bu size birkac fikir verebilir. Neyseki bu verdiğimiz cabaya değecek birşey. Mecha 1. Adım: Yapı Her zaman olduğu gibi, bir figur ile başlıyorum. Mecha'larda diğer figurlere gore daha yaratıcı olabilirsiniz. İnsana benzemesi bile şart değil. Temelleri anlattığımdan şimdilik insansı bir mecha ile başlıyorum. Denge sağlanması acısından omuzları geniş, bacakları acık bırakıyorum. Mecha 2. Adım: Kaba Taslak İşte burası mechaları insanlardan ayırdığım yer. Basit şeyler koymamaya ozen gosteriyorum. Aski halde Transformers gibi cocuk işi şeylere benzeyebilirler. Aksine daha guclu ve buyuk bir şey duşunuyorum. Geniş aksesuarlar, eklem bolgelerinde zırhlar, sonar sistemleri… vs. Eklemleri her ne kadar zırhlı da olsa serbestce hareket etmelerini sağlamam gerekli. Ellerini onunde birleştiremeyen bir mecha kimin işine yarar ki? Şimdi mecha’nın kullanım amacını duşunun. Şehirici icin mi? Uzay mı? Ağır şeyler kaldırabilir mi? Hızlı mı olması gerek? Zor ve sert cevreye dayanması mı gerek? Mecha 3. Adım : Detaylar Kendime bir şekil bulduktan sonra, gereksiz yerleri silip tutmak istediğim yerlerin uzerinden gecip, belirginleştiriyorum. Goğse eklemeler icin yerler ve ufak paneller koyuyorum, cunku motor burada olacak. Bu mecha 9 feet (5m kadar) uzunluğunda ve insansız olacak. Mecha 4. Adım : Murekkep Ve Cinileme Birkac detay daha ekleyip cinilemeye geciyorum. Ozellikle detaylar icin ince hatlar kullanıyorum. Makineler ic detaylardaki ince hatlar ve ağır dış gorunuş ile daha iyi gozukuyorlar. __________________