Dr. Slump (Japonca: Dr. スランプ) : Japon yapımı manga ve anime serisi. Akira Toriyama tarafından hazırlanmıştır. Manga serisi Shonen Jump dergisinde 1980-1984 yılları arası yayımlanmış ve anime versiyonu (cizgi filmi) ise Fuji TV'de 1981-1986 arasında ve 1997-1999 arasında iki ayrı seri olarak yayınlanmıştır. En tanınmış Manga serilerinden biridir. Konusu[değiştir | kaynağı değiştir] Penguen Koyu diye bir koyde yaşayan başarısız mucit Senbei Norimaki ve icad ettiği cocuk robot Arale'nin komik maceralarıdır. Daha cok Senbei'in icatlarının ve karakterinin başına sardırdığı dertler ve Arale'nin dunyayı anlayışı uzerinde durulur. Seks icerikli espriler, kelime oyunları ve populer kulturun parodisinin sıkca gorulduğu mizahi bir mangadır. altı cizgili ...not:mustehcen ve benzeri goruntuuler kesinlikle yok sadece laflar ile esprilerde geciyor cok ama cok komik bir anime ben ilkokul 5.sınıfa giderken izlerdim gecenlerde aklıma geldi 5-6 bolum izledimtr altyazı olarak dublajı malesef yok cok guldum gulmek istyorsan denemende fayda var.... __________________