YUGIOH
YUGIOH NEDIR? Yu-Gi-Oh! Kazuki Takahashi tarafından yaratılmış populer bir Japon*Anime*veManga'sıdır. Kazuki Takahashi´nin 1996´da yarattığı muthiş oyun, Japon cizgi severler arasında adeta bir cılgınlığa donuşmuş ve satışları iki milyonu gecmişti. Yu-Gi-Oh!”, ABD´ye 2001´de cizgi dizi olarak*adım*attı ve yeni dunyada yayımlanan cizgi film programları arasında bir numaraya yukseldi. Bu cizgiler, kart oyunu oynayan Yugi ve arkadaşlarının maceralarını iceriyor. ´Duello Canavarları´ adlı bu kart oyununda(bu kart oyunu şuan hala oynanan ve turnuvaları olan bir oyundur), oyuncular birbirinden guclu canavarları, son derece heyecanlı dovuşlerde birbirleriyle karşılaştırıyor. Asıl konusu: Efsaneye gore bundan beş bin yıl once, eski Mısır Firavunları, Duello Canavarları'na cok benzeyen sihirli bir oyun oynarlardı. Bu eski oyun, geleceği gormeye ve nihayetinde birinin kaderini tayin etmeye yarayan buyulu bir torenide barındırıyordu. Onlar bu oyuna "Golge Oyunu" diyorlardı. Oyunda, cok fazla sihir, buyu ve vahşi yaratık kullanıldığından, oyunun kontrolden cıkması ve dunyayı yok etme tehlikesi oluşturması cok uzun surmedi. Ancak, cesur bir Firavun bu duruma mudahale etti ve dunyanın yok oluşunu engelledi. Yugi Mutou'nun buyukbabası, ona kimsenin cozemeyeceği eski bir Mısır Yap-Bozu hediye eder ama Yugi parcaları bir araya getirince, hayatı sonsuza kadar değişir. Yap-Boz, Yugi'ye gecmişte kalan bir ruh verir ve ikisi birlikte calışınca daha guclu ve kendine daha cok guvenen bir duellocu ortaya cıkar. Kısa sure sonra, Duello Canavarları adlı kart oyununun gizemli yaratıcısı Pegasus J. Crawford, Yugi'nin buyukbabasını kacırır ve Yuugi, Pegasus'un duzenlediği Duello Canavarları turnuvasına katılmak zorunda kalır. Şimdi Yugi, turnuva boyunca duellolar yapmalı ve buyukbabasını kurtarabilmek icin Pegasus'u da yenmelidir.
BENIM ACIMDAN YUGIOH..
Yugioh o efsane cizgi kart oyunu serisi. Neler yapamdik ki biz yugioh icin.Okuldan dışarda her yerde onu duşunuyordum onun bolumlerini hayal ediyordum. Babamin annemin verdiği okul harclıklarımı YUGIOH un oyun kartlarına yatıŕıyordum ki hangimiz yapmamıştır bunu Okuldan eve gelisim merdivenleri cikişım cantayı fırlatıp TV nin karşısina gecişim,gecişimiz Ac karnına onu izlemeden kalkmazdim. Ve bu yaşa geldim gene olsa gene izlerim Okuyup duygularınızi paylaştığınız icin tesekkurler. __________________