Bir seri duşunun ki; yuzlerce karakter ve o karakterlerin ayrı ayrı hikayeleri olsun. Bir seri duşunun ki; yuzlerce farklı yetenek ağacına sahip olsun. Bir seri duşunun ki; yuzlerce bolum once adı gecen konu, yine yuzlerce bolum sonra acıklığa kavuşsun. Bir seri duşunun ki; yuzlerce bolum filleri olsun () Hayır, One Piece'den bahsetmiyorum, sozunu ettiğim seri Bleach. Uc buyukler olarak bilinen serilerde yine benim ilklerim arasında yer alan nacizane seridir kendisi. Oyle aşırı fanı sayılmam aslında ama yine de hakkını vermek lazım. Bir One Piece kadar olmasa da yine de derin bir hikayeye sahip. Oyle ki tam bitti artık dediğimiz noktada bambaşka bir guc, bambaşka bir dunya ile karşımıza cıkıyor ve oyle bir şekilde cıkıyor ki ana hikayeden hicbir kopma olmuyor, aksine ana hikayeyi tamamlayıcı bir rol ustleniyor. Orneğin, daha ilk bolumlerden sadece bir hollow tarafından olduğunu bildiğimiz Kurosaki İchigo'nun annesi, yine kendi icinde ayrı bir hikayeye sahipmiş. ( Detay verirsem spoiler olur bu kadarcık da bilin yani ) Bir diğer guzel noktası, Kubo-sensei'nin karakter oluşturma yeteneği. Her karakter ayrı ayrı cok iyi tasarlanmış. Oyle ki (bence) en sevilen villain karakteri yine bu serinin eseri. Evet Aizen-taicho'dan bahsediyorum. Sadece animesini izleyenler bu adamı niye bu kadar buyuttuğumu anlayamaz belki, o yuzden onları manga okumaya davet ediyorum. Ne kadar kudretli olduğunu bir de kendiniz gorun Sevilen pek cok karaktere ev sahipliği yapıyor seri. Bir diğer ornek ise (bence) Ichimaru Gin'dir. İlk ortaya cıkmasından itibaren hep nefret edilen bir karakter olsa da son anlarında sevilen karakterler arasında zirve yapmıştır. Sevilen karakterlere karşı, sevilmeyen karakterler de var elbette. Mesela namı-değer "Kurosaki-kun" Inoue Orihime. Pek cokları tarafından sevilmez belki ama yine de onsuz bir Bleach duşunulemez. Bir diğer guzel noktası, ustte belirttiğim karakterlere, ayrı ayrı gucler tasarlanmış olmasıdır. Her karaktere verilen ozel gucler, birbirinden bağımsız ve hepsi de yerinde guclerdir, birbirleriyle celişmez. Guc sahibi karakter sayısına goz attığınızda dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Shinigamiler, Full Bringler, Arrancarlar, Visoredler, Quincyler ve diğerleri... Tam sayıya vurduğumuzda One Piece'de yer alan şeytan meyveleri sayısını bile gecebilir, emin olmamakla birlikte. Sozun ozu, aslında kaliteli seridir. Ha bir de anime olarak takip ederseniz, harika opening, endingler ve OST ler seriye daha da heyecan katacaktır. Aksiyon sahnelerinde calan o OST... Vakit ayırıp okuduğunuz icin teşekkurler. __________________