Clementine’i Hollywood yıldızlarıyla cekecek Turk yapımcı Stare Yıldırım, Clementine adlı cizgi filmi beyazperdeye uyarlamaya hazırlanıyor. "Clementine benim cocukluk yıllarımda onemli bir rol oynadı" diyen Yıldırım, filmde Vanessa Paradis ve Johnny Depp gibi dunyaca unlu yıldızları oynatmayı hedefliyor. California Universitesi’nde sinema eğitimi goren, orada ceşitli filmlerde yonetmen yardımcılığı yapan, Walt Disney Film Studyoları’nda Uluslararası Film Dağıtım Bolumu’nde calışan Stare Yıldırım, Clementine’in Fransız yapımcısı ile anlaştı ve cizgi filmi sinemaya aktarmak icin hazırlıklara başladı. Son olarak "Hacivat Karagoz Neden Olduruldu?" filminin setinde bulunan SHE Film’in kurucusu Stare Yıldırım, Clementine’in film hakkını alışını şu sozlerle anlatıyor: "Clementine’in yaratıcısına uzun bir sure ulaşamadım. Yaşlı bir Fransızdı. İkna etmek cok zor oldu. İlk başta buyuk rakamlar istedi, ama projemi anlatınca biraz yumuşadı. ’Hacivat ve Karagoz Neden Olduruldu?’nun cekimlerine ara verdiğimiz bir anda beni aradılar. Orada yaptığım konuşmadan sonra kabul etti. Eğer projeyi beğenirlerse, cok tanınmış oyunculara da yer vereceğimi soyledim. Sette adamla konuşurken, herkese ’Clementine seni seviyoruz’ diye bağırttım. Bu da onu cok etkiledi ve o zaman yelkenleri suya indirdi. ’Hemen imzayı atıyorum, ama bir dahaki sefere Clementine’in şarkısını da duymak istiyorum’ dedi." "Clementine benim cocukluk yıllarımda onemli bir rol oynadı" diyen Stare Yıldırım, beyazperdenin dunyaca tanınmış isimleri ile anlaşmak icin kolları sıvadı. Yıldırım, Ucan Kedi Helix karakteri icin Johnny Depp’e teklif goturmeyi planlarken, ilk teklifini Depp’in eşi unlu Fransız şarkıcı ve oyuncu Vanessa Paradis’ye yaptı. Paradis’den Hemera rolunu oynamasını isteyen Yıldırım, "Paradis, şu sıralar cocuk yetiştirdiği icin hicbir projeyi kabul etmiyor. Ama bu projeyle ilgilendi ve senaryoyu bekliyor. Hemera karakterine cok uygun duşececeğini sanırıyorum" dedi. Yıldırım, cizgi filmin kotu karakteri Malmot icin Garry Oldman’a ve Clementine’in babası rolu icin ise "Nip Tuck" dizisinde oynayan Julian McMahon’a teklif goturmeyi duşunuyor. BUTCE 15 MİLYON DOLAR Stare Yıldırım, oyunculardan bazılarının Turk olmasını istiyor. Yonetmen olarak ise Amerika’dan okul arkadaşı olan ve 22 yaşında "Karanlığın Renkleri" adlı belgeseliyle New York’ta bir film festivalinden odul alan arkadaşı Gulnihal Antepli’yi duşunuyor. "Butceyi karşılamak isteyen Turkiye’den birkac şirket var. Net bir senaryo olmadığı icin bir rakam soylemek cok zor; ama yaklaşık 15 milyon dolar olacak. Filmin Fransa’da dağıtımı zaten hazır durumda. Daha senaryo bile olmadan dağıtımı benden alındı. Filmin hakkını satın alırken şartlardan biri de buydu. Fransız sinemalarında gosterime de girecek" diyen Yıldırım, filmin bir kısmını da Turkiye’de cekmek istediğini de ekliyor: "Clementine, gecmişte yolculuk yapıyor. Bir ucak kazasında bacakları sakat kalıyor; ancak ruyalarında yuruyebiliyor. Surekli farklı ulkelere gidiyor. Belki gecmişte Zeugma’ya da gidebilir." Efektleri Amerikan şirketi yapacak 35 milimetre olarak cekilecek filmin pek cok sahnesinde CGI (bilgisayarda yaratılan goruntuler) teknolojisine yer verilecek. Yıldırım, "Titanic" ve "Narnia Gunlukleri" filmlerinin efektlerini yapan ve bu son filmle Oscar’a da aday olan Amerikan Rythem ve Hues şirketiyle prensipte anlaştı. Filmin muzik supervizorluğunu ise dunyaca unlu plak şirketi Virgin Records’un Fransa temsilcisi Cyril Vessier yapacak. Vessier, daha once "Amores Perros" ve "Virgin Suicides" filmlerinin muziklerini yapan Air grubuna teklif goturecek.