“Oyle şeyler gordum ki siz insanlar inanmazdınız…” sozleriyle başlıyordu izleyenlerin yureklerine kazınan unlu “tears in rain” sahnesi. “Butun bu anılar zamanla kaybolacak, tıpkı yağmurda kaybolan gozyaşları gibi.”
Evet bildiniz! Harrison Ford’un başrolunu ustlendiği, 1982 yapımı, cyberpunk klasiği kult film Blade Runner’dan bahsediyoruz.
Filmin 6 Ekim 2017’de gosterime girecek olan devamı “Blade Runner 2049” ile, 2019’da gecen ilk filmin arasındaki 30 senelik acık, Luke Scott’ın yonetmenlini yaptığı kısa film, “2036: Nexus Dawn“la bir miktar kapatılmıştı. Şimdi ise hazır olun, cunku biz animeseverleri asıl meraklandıran kısma geliyoruz!
Cowboy Bebop, Samurai Champloo, Animatrix gibi başarılı yapımlardan tanıdığımız efsanevi yonetmen Shinichiro Watanabe ile Sony Pictures tarafından hazırlanan yeni kısa anime film projesi, Blade Runner Black Out 2022 gectiğimiz hafta yayınlanan teaser’la sevenlerine duyuruldu! Film 26 Eylul’de Sony Pictures’ın Youtube kanalı uzerinden izlenebilecek.
“Profesyonel olarak anime sektorunde calışırken en cok etkisi altında kaldığım film elbette ki Blade Runner olmuştur.
Bunun kesinlikle yapmak istediğim bir şey olduğunu biliyordum ve tabii ki kabul ettim.
Aldığım teklif iki filmi bağlayacak bir hikaye oluşturmaktı.
Animeye uyarlama yaparken dikkat edilmesi gereken iki nokta vardı: birincisi orijinal Blade Runner’a son derece saygıyla yaklaşmak,
ikincisiyse sadece bir kopyaya donuşmuyor olduğundan emin olmak.” diyor teaser’da Watanabe.
- ReadBull.net
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Yabancı Diziler
- Anime Manga
- Blade Runner Black Out 2022 Animesi Watanabe’nin Yorumuyla Geliyor