(elcezire exclusive, 17.12.2002 00:42 ~ 00:42)#2025962

yeni baslayanlar serisinin olmazsa olmaz ihtiyaci gibi olmus bu .. ama hemen araya girelim.. itu nun onumuzdeki 20 yil icinde ozel universite olma yolunda adim adim ilerleme ve abet akreditasyonu icin ogretim gorevlileri arasinda bi elemeye gittigi dusunulup karar verilmeli bu sancili ve sonunun ne getirecegi bilinmeyen asamada dikkatli olunmalidir.. belki de yol yakinken donulmelidir..
(melancholia1, 17.12.2002 00:45)#2025979

her an her saniye okulun sizi yolma ihtimaline karşı hazırlıklı olun zira okuduğunuz okul 10 sene icerisinde turkiyenin en zengin okulu olma yolundadır..her ne kadar mal olsalar da ziraat bankasındaki memurlarla iyi gecinin bir cok defa işiniz duşecektir..rektorluğe girmeden once kendinizi zihinsel acıdan hazırlayın orta bahcede gorduğunuz hayvanlar gercekten tavşan kazara değil harbiden goruntu guzelliği olsun diye oraya konmuş şeyler..rektorun tipini ve eşkalini bilin her an her yerde rastlayabilirsiniz, o insanı* gorup de rektor olduğundan habersiz iseniz herhangi bir diyalogda posta koyma ihtimaliniz yuksek* sonra başınıza bela almayın..yurtlarda mutlaka en az bir donem kalın cunku hepsi cok guzel..ilk yılınız veya doneminiz de "oha daha ilk seneden xyolar demeyin" gelecek donemleri bekleyin..gumuşsuyunda kalcaksanız sabah 9da maslakta ders alma gafletine duşmeyin gidemezsiniz..
(2pac, 17.12.2002 13:25 ~ 13:31)#2028729

ilk cumlesi 'ke$ke hic ba$lamasaydin' olan eser
(arti19, 27.02.2003 20:33)#2434012

ya esek gibi calisin ya da eninde sonunda mantarlayacaginizi bilin, ksb denen ici bos disi suslu ortama ugramayin, kutuphane memurlarina laf anlatmaya kasmayin, teknik resim odevinii yapmadan once viski icmeyin icerseniz odevi yapmaya ugrasmayin, fizik labaratuarlarinda asistanlarla arayi iyi, kimya labaratuarlarinda asistanlarla arayi mesafeli tutun, 3. senenize kadar ortama adapte olamadiysaniz daha fazla ugrasmayin, com muhabbeti gormekten tirsmayin-zira orada boyle bisey yok-, kiz iseniz elektronik fakultesine erkek iseniz fen edebiyat fakultesine bol bol ugrayin, yemekhaneyi boykot etmeyin, rektorle yakin temasa gecmeyin, dekanlarinizla iyi anlasin ve itu'de ne kadar zenginseniz ancak o kadar iyi yemek yiyebileceginizi asla unutmain, fazla takmayin, uzulmeyin, aglamayin. korkunun ecele fazlasi yok, beceremesseniz atilacaksiniz.
(cloud9down, 27.02.2003 22:36)#2434624

oncelikle hazırlık bolumune kayıt olurken istenen parayı vermeyin. sike sike kaydınızı yapıcaklar. hocaları iyi araştırın cunku itude hoca faktoru cok onemlidir. dersi kafadan gecme şansınız yuksek. asistanlarla uğraşmayın, coğu artisttir zaten. derslerin uygulamalarını kacırmamaya ozen gosterin cunku dersi asıl orda oğrenirsiniz. son olarak serinkanlılığınızı asla kaybetmeyin, eninde sonunda burdan kurtulacaksınız.
(crowley, 18.04.2003 17:32)#2683919

bilgisayar labları* ve itu fitness centerı sonuna kadar somurun. başka yerde bulamazsınız boyle imkan.
(arnold schwarzeneger, 18.04.2003 17:42)#2683970

iki cumlelik eser. $oyle ki:
"sen ozunde bir abazasin, degil idi isen bile artik oyle anilacaksin. eger kizsan cirkinsin biliyorum ama dort sene gotun kalkacak burada..."
(delikan76, 05.06.2003 14:04)#2920080

soyle baslar bu eser : "madem bir bok yemişsin o zaman..."
(mak100, 05.06.2003 14:07)#2920095

itude mumkunse otomasyon orenci islemlerine fazla bulasmayin, ole resmi isler yazismalar felan hele hic olmasin mumkunse, itude otomasyon isleri bireysel islemez, kisiye gore islem yapilmaz , tek bir orencinin sorunu pek cozulmez, yani rahat olun yavas yavas.
ders mi alamadiniz olsun az kredi oz kredi ne gusel, transkript sorununuzmu var bisemi oldu, orenci islerine otomasyona ne gerek var bissuru yol hemde yuru dur,bulasmayin eve gidin bir tane xanax alin, sole sakin bir ortam bulun bi sigara felan yakin.
ornegin su olay basiniza siksik gelebilir itu otomasyon orenci islerine gittiniz bir kredi sorununuz var diyelim ders acilmamis sizde yeterli krediyi tutturamiyosunuz..
orenci: ehem efendim benim 15 kredi almam lazimmis ama bana 14.5 kredi vermisler basgada ders alamiyorum dersleri abet kriterine gore 2 + 1 diyerek bolmussunuz lablar felan derken noolacakhnhnh...
otomasyon yetkili kadini: .....? ....! [email protected]@!
orenci: ee kredi 14.5 de kayit olamadim okula acilacak nasi yani? bi yardimciolursanizltfenfen...
otomasyon yetkili kadini: rhoooarghhhh! hoh!roarrr!!!
orenci: peki...
(phish, 29.07.2003 01:53)#3159005

orenci: bir tavukburger birde patates kizartmasi alacagim
kadin: 2 bucuk milyon
orenci: ama orada tavukburger patates kizartmasi 2 milyon yaziyor.
kadin: o menu olarak oyle bir tavukburger birde patates kizartmasi menu alacagim demen lazimdi.
orenci: iide ayni seyi verdiniz bana:
kadin: o menu olarak oyle bir tavukburger birde patates kizartmasi menu alacagim demen lazimdi ( itu adami ayakta siker).
orenci; peki...
(phish, 29.07.2003 01:57)#3159022

hazir yeni ogrenci alim donemi de baslamisken yeni gelecek arkadaslara bi katkimiz olsun.. diger universitelerin aksine itu de ayrik akademik takvim ile baska universiteler tatildeyken siz okula baslar onlar finallerdeyken siz coktan her sinavi atlatmis olursunuz.. itu de hazirlik mevhumu ile diger siniflar arasinda hele ve hele ucuncu sinifla diger siniflar arasinda bariz farklar bulunur.. hazirlik okuyup gevsemis nice cevherin ilk siniftan butun ortalamayi suladiklari gorulur..
(melancholia1, 24.08.2003 03:30)#3259830

gelelim itu nun gercekten en tehlikeli bolumu olan otomasyon binasina.. kayit islemleri sirasinda ve ogrenim hayatinizin geri kalaninda da goruceksiniz ki orada mit ajanlari tarafindan yerlestirilmis 4. menopozlarina henuz adim atmis teyzeler yasamaktadir.. ustelik siz ne derseniz diyin insan gorunumunde olmalari ayri bi ilgincliktir. su yasima geldim bir tanesinin de yardimsever bir goruntusune rastlamadim bunu da belirteyim. eskiden anasinin ami olarak tarif edilebiecek yere konuslandirdiklari bu binayi "ogrenciler buraya kolayca ulasmaya basladi" diye dusunmus olacaklar ki ananesinin amina kaydirmislardir.. buna ragmen buraya ulasan ogrencileri kademeli olarak irrite ederler.. "git sunu al" "su belgen eksik" gibi anlamsiz burokrasinin yogun olarak yasandigi kurtarilmis bolgedir.. ustelik edilebilecek en ust makama sikayet etseniz de birsey degismez pesinen soyleyelim.. ya sev ya skrtet kurali vardir bu kurumun.
(melancholia1, 24.08.2003 03:36)#3259844

(bkz: adam basina 357 gram kiz dusmesi)
(bkz: itulu abazalar)
(bkz: gpb)
(delikan76, 24.08.2003 03:43)#3259865

herseyden once istanbul anadolu yakasında oturuyorsunuz mutlaka eve / yurda cıkın,
mumkun olduğu kadar sabah 9 da ders almayın, hazırlıkta sakın ha irregular gecmeyin,
hazırlığın tadını cıkartın, diğer senelerde cok ozluyceksiniz o gunleri,
fizik lab larına bobrek taşı duşurup hastaneye bile kaldırılsanız gidin (ki ben aynı durumda gitmedimasistanların peşinden koştum) yoksa kalırsınız,
en son kapatılmıştı ama yeniden acılan spor kantine gitmeyin (tiki damgası yemeyin)
asla ama asla, yaz okuluna kalmayın!
(votd, 10.09.2003 22:04 ~ 14.09.2004 20:21)#3322688

"bir kaplanın kuyruğunu asla tutma, tutarsan da asla bırakma..." cin atasozunde belirtilen kuyruğu tutmuş insan olarak itu'ye yeni başlamiş insanlar kastedilmektedir..
(basic, 25.09.2003 00:22)#3376499

itu'yu okuldan ziyade bir devlet dairesi olarak duşunun. boyle duşunmek maruz kaldığınız yuzsuzlukleri ve insanı cıldırtan burokrasi işlerini daha kolay sorgulamanızı sağlayacaktır.
(goddard, 25.09.2003 01:00)#3376626

yemeği yemekhanede yiyin karizma yapıcam diye kantinin iğrenc gıdalarını tuketmeyin. sabahları mumkunse kahvaltınızı okulun tek demli cayını veren ve ceşit ceşit guzel poğacalar, acmalar satan maden kantininde yapın. derslerden gecmek istiyorsanız tum derslere girin cunku itude derse girmeyene ders girer. yuksek not getirmek istiyorsanız, konuları gunu gunune tekrar edin, nota katkısı az gibi gozuken odevleri muhakkak yapın. bil101 dersinde ya tum sorulara true diye cevap verin ya da olumlu ifadelere true, olumsuzlara false diyin ortalama guzel bir puan tutturursunuz. havuz olmayan derslerde hocayla takışmayın, icinizden kufur edin. web uzerinden ders kaydı yapılacak gunlerde sakinleştirici alıp bilgisayarın başına oyle gecin. okulda bilgisayar ve internet olanaklarından sonuna kadar faydalanın. kopeklere karşı saygılı olun, yoksa sonuclarına katlanırsınız. yatay geciş icin boşuna kasma diyenlere kulak asmayın, duzenli bir calışmayla istediğiniz bolume gecebilirsiniz ve yatay gecişte sakın "o bolumun aldığı ortalama o kadar duşmez" deyip yazmamazlık etmeyin, olur mu olur (kendimden biliyorum). ulaşım icin (ozellikle anadolu yakasındaysanız) en kısa yolu bulun ve alternatifleriniz olsun. harcları zamanında yatırın yoksa %80 cezalı odersiniz. fen-edebiyat fakultesindeki literatur kitapevi'nden kitapları taksitle almak icin hemen bir advantage campus kredi kartı formu doldurun ve o kartı edinin. itu kartınızı sakın unutmayın, hadi derse geldiğinizde gorevliye ağlaşıp gectiniz ama kutuphaneye giremezsiniz.
(xh00p, 12.09.2004 21:44)#5702403

(bkz: welcome to the machine)
(can cekisen sanat, 03.01.2005 01:22)#6599945

finaller geldiginde hic sevinmeyin oyle "10-12 gun boyunca olacagim sinavlari" diye.. zira 12 gunluk arada bir 3 gun bulup o araya 4 baba sinavi ilistiriverirler, sonra o sinavlarda bir guzel geciriverirler, "allahim nereloloyor" der kalirsiniz.. itu kardesim bu.. cinslik yapmazsa olmaz.
(lovehippi, 04.01.2005 21:24 ~ 22.08.2005 21:31)#6611991

maslak kampusunde geceleri dolaşmak tehlikelidir. zira cete halinde gezen kopeklerin akşam yemeği olabilirsiniz.
(cim kedi, 27.02.2005 10:07 ~ 10:08)#6976446

ulkenin siyasi tarihinde onemli rol oynayan şahısların buradan mezun olduklarını hatırlamaları olabilir. turgut ozal, suleyman demirel, necmettin erbakangibi....
(vanilya, 02.04.2005 19:46)#7230398

oncelikle adam olun. lise sonda okulunuzun itu'ye duzenledigi tanitim gezisinde kantin civarindaki araclarin kapi kollarina yapi$tirici suren bir tipseniz sakin gelmeyin itu'ye; yakalarsam cok fena yapicam.
(latent, 28.05.2005 01:37)#7589628

"bura sosyal değil bik bik" yapacağınıza kendi sosyalliğinizi kendiniz oluşturun, kendi hatalarınızı okula yukleyip depresif depresif dolaşmayın milletin kafasını bozmayın. oyle herşeyi kafaya takıp da (misal sınavmış, odevmiş; hepsi gelir gecer) guzelim gunlerinizi hem etrafınıza hem de kendinize zehir etmeyin.
"buralar sosyal değil hacı, boğazicide olsam var ya manyak ortamlara akardım" veya "itu esasında odtuden iyi bik bik" (ister iyi ister kotu olsun nolacak sanki) diyip kendinizi komik duruma duşurmeyin. onemli olan okulun size katacağı şeyleri maksimuma cıkarmaktadır, hic bi okul size almanız gereken herşeyi vermez, onları kendiniz arayıp bulmalısınız. "hoca okulu siktir et ben ortamlara akıcam barlardan cıkmıcam" derseniz yarın obur gun mezun olunca -olabilirseniz tabi- "hastir ne bok yicem ben şimdi" diye dovunebilirsiniz cunku iş ortamı cok acımasızdır, gozunuzun yaşına bakmazlar. (tabi benim babam,dayım,amcam mafya,bizde para bok işim hazır diyorsanız -burası turkiye- istediğiniz haltı yiyip okuma işleminizi yerine getirmenize gerek kalmaz)
universite okuyorum "cok cool um cok artistim superim" diye ortamda dolanmayın, doverim. ilk once ""adam olun"" etrafınıza zarar vermeyin, ona buna yavşamayın.
en onemlisi "bu okul cok asosyal yea" deyip de biri size "şoyle bir konser var gelmek ister misiniz" dediğinde "1 hafta sonra bik bik vizem/odevim/projem var" diyip de insanları cileden cıkarmayın. adam seni dovse haklı, sen hem bik bik et hem de sonra 1 hafta sonrasının hesabını yap. ulan konser kac saat, madem bu kadar onemli o zaman "sosyal okul istiyorum bik bik" deme.
gece gec yatmayı marifet saymayın yok ole bişi. sağlığınıza dikkat edin, eğer ailenizden uzakta okuyorsanız hic kimse size bakmaz -iyi arkadaş,ilgili super kız arkadaş haric- hele hele mediko ya yolunuzu duşurmemeye dikkat edin geberseniz umurlarında olmuyor.
lisede ne idiyseniz universitede de osunuz, okula girdiniz diye birden kanatlarınız cıkmaz. o yuzden sihirli, mucizevi şeyler olmasını beklemeyin. konserlere felan elinizden geldiğince katılın cunku universite hayatınızdan aklınızda sadece gecirdiğiniz guzel zamanlar kalacak, girdiğiniz sınavlar veya yaptığınız odevler değil.
yaşamı kacırmayın. cok dovunursunuz sonra.
(azeroth, 11.07.2005 09:05 ~ 09:13)#7827950

mevzu dersse, kafaya takmaya değmez. hocaları ust donemlere inciğine cıncığına kadar sorun bir kişi değil mumkunse 10 kişiye falan sorun 9'u falan al diyorsa duşunmeden alabilirsin. bi de dersi sağlam bilen ders anlatmaya meraklı arkadaşlarınız olsun, sınavlardan once bir gun size anlatsın, sizde eşşek olmayın dersle hafifte olsa alakanız olsun. arada bir hoca olarak kazıktan başka ihtimaliniz olmayabilir o zaman secim size kalır ya anıra anıra calışırsınız ya yaz okulunda kebap olur yaparım diye ongorude bulunursunuz (her zaman tutmaz) ya da seneye daha kolay bi secenek olabilir umuduyla beklersiniz. ama herhalukarda okul bu biter, onemli olan nelerin kaldığıdır. ot gelip ot gitmişsen yazık olur, her ne kadar kutuk bi okul gibi gorunsede, sen kafana gore insanları toplayabilirsen etrafına hayatın boyunca unutmayacağın şeyleri yaşayabilirsin, budur yani.