Yoğun bir sınav maratonundan cıktınız ve tercih donemi bitti falan filan derken universiteyi kazandınız . '' Kazandınız '' kelimesi cok abes kacıyor bence . Cunku artık optiğe ismini yazan universiteli olabiliyor . Artık yeni adresiniz Ktu olmuştur . Uzun veya kısa bir otobus yolculuğundan sonra otogara geldiniz . Kayıt icin oğrenci işlerine gideceksiniz değil mi Biraz bekleyeceksin dostum. Dolmuşlar seni almayacak ve ilk andan itibaren kafanda olumsuzluklar oluşmaya başlayacak. -TRABZONA HOŞGELDİN - Trabzonda dolmuşlar 10 kişiliktir ve ayakta yolcu alınmaz. Yani bir gun okulu bırakır da burda calışmayı duşunurseni sececeğiniz en son meslek dolmuşculuk olsun. Burda dolmuşculuk pek para getirmez. 1 saat bekledin boş dolmuş gelmedi mi ? Gelmeyecek zaten. Cunku KTU dolmuşları hic bir zaman boş olmayacak. Buna alışacaksın . Onunde gorduğun yokuş varya tam 700 metre o yokuşa iyi bak cunku orayı cıkarken yaşlanacaksın.

Hafif solunda FORUM TRABZON vardır merak etme her gun oraya gelmek zorunda kalacaksın 2 dakika sonra karşına meteoroloji binası cıkacak. Orda bir tabela vardır nem ve sıcaklığı gosterir . Oraya her gun bakacaksın ve Nem oranının %90ın altına duşmediğini farkedeceksin. Biraz zahmetli bir yolculuktan sonra kampuse geldin ve karşında kocaman bir kapı var KARADENİZ TEKNİK UNİVERSİTESİ yazar . altında da mavi amblemi vardır . O amblem denizin mavisi ya da gokyuzu mavisi demek değildir. Anlamı '' GİRİŞ VAR CIKIŞ YOK '' hocalarınız anlatır merak etmeyin . Onunuzde ip gibi kuyruk vardır . Kayıt kuyruğu . Birazdan cemaat yurtlarındaki abiler sizi ikna etmeye gelecek buna hazır ol . Kuyruk hic ilerlemez cunku oğle yemeği arasına denk gelmişindir. Burda yemek 2 ye kadar surer dostum yani her şey personelin keyfine bakar .

Ve cimlerin ordasın ortada kocaman bir havuz . Deniz kenarındasın ve sağın hep ormanlık. KARADENİZ TEKNİK UNİVERSİTESİ dostum .'' Ben burdan asla gitmem lan '' dediğin ve 1 ay sonra her gun yatay geciş yapmayı duşuneceğin yere geldin . Bu kadar guzel bir manzarası olan bi yerde dokuntu bir oğrenci işleri binasının varlıgına anlam veremezsiniz . Kampusu gezmeye vaktin olacak. fakat burayı gezme işlemi en az 3 saat surer Yani kampus o kadar buyuk ki her bolumun ayrı ayrı binası var . Ornek Muhendislik fakultesi binası yerine . Makine binası bilgisayar binası elektrik-elektronik binası vs vs . Bilmiyorum diğer universitelerde de oyle mi ama burası boyle arkadaş. Tıp-Diş hekimliği-Eczacılık-Eğitim-BESYO-İletişim fakulteleri farklı yerlerdedir. Burda en guzel kızlar Fatih Eğitim fakultesindedir. O da Akcaabattadır. Eğer doğu karadeniz kampusunde okuyacaksanız yani: Tıp, Diş hekimliği , eczacılık , hemşirelik gibi bolumler . Orada olme riskiniz yok her tarafınız hastanedir. 2 hastane ve yuzlerce profesor vardır . Olmek isteseniz bile olemezsiniz. Doğu karadeniz kampusunde kızlara anlam veremezsiniz. Beyaz onluklerini asla cıkarmazlar bunlara beyaz melek denir. İclerinde cirkin olmaz merak etmeyin... Okulun tam 5 tane kapısı vardır . A-B-C-D-E kapıları . ve sen bu kapıların varlığından 2 ay sonra haberdar olursun. Ha bu arada sağ tarafında koru pizza-lokal vardır alt katında okey-tavla-bilardo falan vardır ordan hic cıkmayacaksın merak etme Sahilde gorduğun tek tek yapılan ahşap şeklindeki evler barlar sokağını andırır ama orası balık depolarıdır merak etme sen orayı . Ring diye bir tabela vardır kapının yanında. O ring yuzuk demek ingilizcede fakat burda otobus durağıdır orası Burda rus karıları yoktur . Ve hic bir zaman da olmamıştır . Burada gurculer var hep. Batumdan ellerini kollarını sallaya sallaya cıkarlar . Her neyse kayıt bitti eve dondunuz arkadaşlarınıza ve evdekilere ağzınızın suyu aka aka anlattınız ktuyu . 1 ay gecti ve okul başladı . Siz salak gibi okulun ilk gunu sakın gitmeyin en az 1 hafta gec gidin. Yoklama alınmaz ders işlenmez. Kampuse girdiniz ve 10 oğrenciden 5inin elinde siyah canta ve capraz bir şekilde dışarı cıkan cetvel. Dostum o oğrenciler makine muhendisliği okur ve sayıları biraz fazladır . O canta da teknik resim cantasıdır . Eğer birine '' Bu canta neyin nesi '' dersen alacağın cevap : '' Sen yenisin galiba '' olur. Burda cirkin kız yoktur dostum. Ve unutma ne kadar karizmatik olursan ol ilk donem belki de ilk yıl senin asla bir sevgilin olmayacak . Burada eve kız atma gibi muhabbetler olmaz . Yani oyle bir dunya yoktur burda . Eğer ortamı icin veya universiteli olmak icin geldiyseniz buraya hayatınızın 1 numaralı yanlışı yaptınız... Kalkınma diye semt vardır orda cafeler mecvuttur oraya piyasa yapmak icin gidersin ama hep elin boş donersin Bekle dostum bekle ... Aşk hic ummayacağın yerlerde olur merak etme . Buradaki kızlar sırf populer olmak icin ya da vakitlerini daha iyi gecirmek icin erkek arkadaş edinirler bunu anladıysan bekle benim gibi . Şayet ben şuan hayatımın aşkını buldum diyebilirim . Bu arada İİBF Kantini vardır ismine TİTEA derler mutlaka duyarsın . Gidersin oraya pavyondan farkı yoktur. Eğer bir kızla tanıştıysan sevinme . Ordaki kızlar gunde 10larca erkekle tanışırlar . Burada semt ve kurum isimleri tarihten ilham alınarak yapılmıştır . Mesela KANUNİ KAMPUSU - FATİH HASTANESİ . YAVUZ SELİM CADDESİ . FARABİ HASTANESİ vs vs

Kasım sonuna kadar pek yağmur yağmaz dostum bunun tadını cıkar . '' Ulan hic dedikleri kadar yağmurlu değilmiş '' dersin . Falat felaket tellalları 15 gun sonra calacak kapını merak etme . İkinci oğretimsin değil mi sabaha kadar oda arkadaşlarınla muhabbet eder kantır , pes oynar sabahı edersin. Ertesi gun 2-3 gibi uyanırsın fakat hava kararmıştır Dostum burda 3te akşam olur ve senin psikolojin guneş gormemeye gormemeye bozulmaya başlar ... Surekli memleketine gitmek istersin . Gider gelirsin fakat boyle yaparsan bir turlu buraya alışamazsın. Ha şu da kulağına kupe olsun sakın ola ki vakit gecsin diye trabzonlu kız arkadaş edinme başına bela alırsın.

Bu arada siz samsundan ilerisini laz sanarsınız fakat laz ırkı sadece Rizenin Ardeşen-Fındıklı ilcelerinde ve Artvinin Hopa - Arhavi ilcelerinde mevcuttur. Bu insanların kendilerine has dili vardır. Coğu sarışın renkli gozludurler. Sakın ola ki trabzonlulara şive taklidi yapmayın onlar asla sizin bildiğiniz gibi konuşmaz yavaş yavaş alışacaksın merak etme . Trabzonspor formasının arkasında 61 değil de başka numara varsa o cocuk trabzonlu değildir trabzonlulara ********* yapmak icin yaptırmıştır . Hic oralı olmayın sallayın gitsin . TS Storelerde %61e varan indirimler yazar fakat 100 liradan aşağı forma bulamazsınız Buna anlam veremezsiniz . Sakın ola ki 3 buyuk takımın formasından biriyle şehir merkezine inmeyin. Kampuste ve kalkınmada istediğiniz kadar giyebilirsiniz . Aksi taktirde soluğu KTU-FARABİ hastanesinde alırsınız Av mevsimi acıldığında hamsinin kilosu 3 liraya kadar duşebilir fakat balık ekmek 5 liradır buna da anlam veremezsiniz . Yağmurlar yavaştan başlar ve burada hayat yaşanmaz hale gelir . Sumela manastırına hic gidemezsiniz buna emin olun 2 yıldır buradayım hala gidemedim. Gurcistan burdan 3 saat uzaklıktadır ve Batum şehrinin muhteşem olduğunu duyarsınuz ve oraya girişte pasaport istemezler giriş sadece 1 liradır ve dışarıya icki - sigara cıkartabilirsiniz . Araba cok ucuzdur fakat alıp da turkiyeye sokamazsınız. Comlekci diye bir sokak vardır trabzonda siz siz olun oraya gitmeyin. Boydan boya hayat kadını doludur. Oldukca da pahalıdır . Eğer metropolitan bir şehirden buraya geldiyseniz buranın doğal guzellikleri inanılmaz derecede etkiler sizi. Trabzon guzel bir şehir yalan yok .

Vizeler başlar . Sınıfınız taş catlasın 150-200 kişi olur . Benim sınıfım 82 kişi fakat Osmanlıca sınavına 172 kişi girdiğimizi hatırlıyorum. Yani burda sınav zamanı nufus biraz artar . 43bin oğrenci olması gerekir fakat sisteme kayıtlı 67 bin oğrenci vardır . Yani burayı kazanan 10 kişiden 4u mezun olur. Dedim ya '' GİRİŞ VAR CIKIŞ YOK '' Burda can eğirisi vardır . Hemen sevinmeyin 60-70 le AA duşureceğiniz sanmayın. Burdaki can bağıl - ters candır . Yani sınıf ortalaması ne kadar yuksekse o kadar iyidir. Fakat sınıf ortalaması asla yuksek olmaz Burda sınırsız but vardır yani istediğiniz kadar sınava girebilirsiniz. Sınırlama yoktur fakat her seferinde kalırsınız . Alışacaksın dostum. Her gun yatay geciş duşuneceksin hocanın verdiği kitapları hemen alacaksın calışmaya başlayacaksın fakat bir turlu CC yapamayacaksın notların genelde FF olacak. Burası Ktu. Universite olarak ktuyu duşunen arkadaşlar bu yazımdan sonra umarım duşunmezler ... Her şey gonlunuzce olsun