Dikkat! Yazımız universitelerimizin kız oğrencilerine ozel. Erkekler de merak ediyorsa okuyabilir.

En baştan belirtelim, konumuz istem dışı kalınan “sap” durumu değil. Sevgiliniz olsun istiyor fakat ne hikmetse olmuyordur. Teyzelerin, konu komşunun universiteye yollarken, “Ee artık koca da bulursun” sozlerine inanıp etrafınızda erkeklerin pervane olmasını beklerken kimseden ses seda cıkmıyordur. Siz de kendinize savunma mekanizması geliştirerek “Zaten ben kendimi derslerime verdim. Aşk meşk istemiyorum” diyebilirsiniz. Sizi kınamıyoruz! Sadece dikkat edin, soylediklerinizle yaptıklarınızın ters duşmesin.

“Sevgili istemiyorum!” diyen kızların inandırıcı olmak icin yapması gerekenler:

* Kusura bakmayın ama “Oda arkadaşımın fakultesine bir uğrayayım” ya da “İstediğim yemek burada yok. Makine fakultesinin kantinine gidelim” gibi lafları kimse yemiyor. Niyetiniz apacık ortada. Oturun oturduğunuz yerde. Kendi fakultenizin kantininde ne varsa onunla idare edin.

* “Sevgili istemiyorum” “deyip her gun topuklu ayakkabı giyiyor, makyaj yapıyor, saclarınızı kuaforden cıkmışcasına yapıyorsanız gercekten gulunc duruma duştuğunuzu bilin. “Kendim icin susleniyorum” klişesini hele hemen bir kenara bırakın.

* Sosyal medyada, internette tum bilgileriniz acık, iki-uc gunde bir değişen havalı profil resimleri, mesajlı paylaşımlarla pek de oyle amacı sadece ders calışmak olan bir oğrenci gibi durmadığınızı bilin.

* Oğrenci kuluplerine, kutuphaneye, kafelere, universite sosyal yaşam merkezlerine cok mecbur kalmadıkca gitmeyeceksiniz. Neme lazım sonra bir iki uğrayışta birilerinin dikkatini falan cekersiniz...

* Boş bulduğun anda elinde ders kitaplarıyla bir koşeye cekileceksin. İster ders calış ister calışma ama etrafa ‘Benim amacım bu’ mesajı vermenin başka yolu yok.

* Cağrıldığın hic bir partiye, eğlenceye, geziye gitmeyeceksin. Hep bir bahane, hep bir hayatın anlamı ders kitaplarında hali icinde olacaksın.

* Ev ya da yurt arkadaşının sevgilisi varsa icin icini yiyecek. Yanlarında somurtup kalkıp gideceksin. Boyle yapacaksın ki arkadaşının sevgilisi “Yaa ne iyi kız, ona da benim arkadaşımı mı ayarlasak?” diyemeyecek.

* İlgisiz edaları insanı cekici yapar, cool bir hava verir. O yuzden her şeyi kafaya takacak ve arkadaş sohbetlerinde surekli birşeyleri sorgulayacaksınız.

Bunca olumsuzluğa rağmen sizi beğenen, tanışmak isteyen olursa, amman elinizden kacırmayın cocuğu! Kıymetini bilin! Boylesinin başa gelmesi milyonda bir, o da zemin hazırlanan bir ton aksilik sonucu cıkabilecek bir hastalık ihtimali kadar zordur.

“Sevgilim olsun istiyorum ama nedense olmuyor” diyen kızların yapması gerekenler:

Tek kural var yukarıdakilerin tam tersini yapın.

Universite Haber Ajansı.