Merhaba arkadaşlar,

Bu sene universiteye hazırlanıyorum. Bu hazırlığın yanında "Nerede okuyabilirim?" diye de duşunup duruyorum hep.

Sahi ben nerede okuyabilirim?

Oncelikle olay şu; benim en cok istediğim bolum Radyo Sinema ve Televizyon. Lakin şu an denemelerdeki puanlarım itibariyle buyuk şehirlerdeki universitelerde bu bolumu okumam cok zor. Anca Kayseri'de falan okuyabilirim ki onu da ben istemiyorum.

Bununla bağlantılı olarak şu var bir de. Bazen diyorum ki "İstanbul'da oku boşver. Duzenin bozulmaz hem" diyorum kendi kendime ama bazen de "Mutlaka gidicem bu şehirden" kafasını yaşıyorum.

Ayrıca şoyle bir gerceği de es gecmeyeyim. Şayet ben RST dışında bir bolum okursam istemeyerek okumuş olacağım o bolumu. Ben sozelci olduğum icin okuyabileceğim bolumler belli. Turk dili ve edebiyatı, Hititoloji vs. gibi kıytırık bolumler.

Kime sorsam "Bu bolumleri okuma! Cok zor" diyor. Bir de hem şehir dışında hem de sevmediğin bir bolumu okumak sizce ne kadar mantıklı?

Şayet İstanbul'da okursam Hititoloji vs okuyacam buyuk ihtimal ama en nihayetinde duzenim bozulmayacak.

Bir de bazen aklımdan acıkoğretimde okumayı geciriyorum ama bilemiyorum ya.