proje odevim var hoca 10 tane soru verdi onları cvplamam gerekiyo lutfen bana yardım edermisiniz????
1) A=3, B=7 ve C=5 seklinde verilen sayıların ortalamasını, toplamını, karesini, karesinin karesini bulan programı yazınız.

2) Ekrandan girilen 100 sayının enbuyuğunu, enkucuğunu ve enbuyuğu ile enkucuğunun toplamını veren programı yapınız.

3) 1 ile 100 arasındaki tek sayıların ve cift sayıların toplamını bulup yazan programı yapınız.

4) Ekrandan rasgele sayı girilmektedir. Girilen sayılardan 50 ile 60 arasında olanların kac tane oldugunu bulup yazan programı yapınız.

5) Ekrandan bir dikdortgenin alanı ve bir kenarının uzunluğu girilmektedir. Dikdortgenin diğer kenarının uzunluğunu bulan programı yazınız

6) Ekrandan 10 tane sayı alarak bunları buyukten kucuğe dogru sıralayan programı yapınız.

7) Ekrandan 10 adet ogrencinin cinsiyetleri ve yaşları girilmektedir. Askerlikten muaf olan ogrenci sayısını, henuz askerlik yaşına gelmemiş oğrenci sayısını ve askerlik yaşı gelmiş oğrenci sayısını bulan programı yazınız. (Askerlik yaşı 20 ve uzeridir)

8) Bir fabrikada calışan 30 işcinin yevmiyesi, calıştığı gun sayısı ve kesilecek vergi miktarı girilmektedir. Once bu bilgileri girdirip daha sonra bunların maaşlarını liste olarak ekrana doken programı DİZİ kullanarak yapınız.

9) 40 Kişilik sınıfın vize ve final notları girilmektedir. Bunların gecme ve harf notlarını hesaplayarak sadece AA olan oğrencilerin gecme notlarını ekrana yazan programı hazırlayınız.

Ekrandan adınızın baş harfini ve rasgele bir sayı girerek aşağıdaki gibi bir şekil oluşturacak programı yazınız.

Adınızın baş harfi : Y
Sayı : 4
YYYY
YYY
YY
Y

cvpları delphi programıyla yapmak gerekiyo lutfen bana yardım edin ne olursunuz

10.01.2011 tarihine kadar yapmam gerekiyo lutfennnnn