İlk once gelmeyi duşunen arkadaşlara bir kere daha duşunmelerini soylerim
yatmaya gelen hic gelmesin
ben okurum diyen benim gibi arkadaş başka okula git benim gibi yanma
boyle ders boyle hocamı olur arkadaş ilk okul gibi
1 yıl duzcede matematik okudum ve bu yıl okulu bırakıyorum.eğitimi kotu.ilk başta bize cok iyi gelmişti.oğretmen oğrencileri iyi gibi gozukmuştu.ama biz bolumun ilk oğrencileriydik ve sen de oyle olcaksın bu yuzden herşey bizler uzerinden donuyor.oğrencinin değil hocaların istediği oluyor.bolumunle ilgili gerekli dersleri tam verimli alabilceğini sanmıyorum.hoca eksiklikleri,hocanın kendi yetersizliği derken hocalar da problem olur.
duzcenin not sistemi de kotu.vize final ortalaman 55 olsa geciyorsun ama butunlemeye girebilmek icin de 45 ortalamaya sahip olman gerek.45 yaptın 55 yap da gec ozaman diyosun kendi kendine.
ayrıca hocalar bildiğin ilkokul oğrencisi muamelesi yapıyor.ben lisedeyken nedne okula gelmediğimi acıklamazdım,burada sana niye gelmedin nerdeydin diye soru da değil hesap soruluyor.oyle universitede keyfime gore devamsızlık yaparım hikayeleri de yalan ha sınıfın 70-80 kişi vardır bi yolunu bulursun.
ondan sonra.yatay geciş yapıcam diye hayal kurma.duzce universitesi cok yeni olduğu icin adamlar oğrenciyi elinde tutmaya bakıyor.cok cok sağlam bi torpilin olması lazım.
duzceye gelince.duzce deniz kenarı değil,akcakoca ilcesi denizkenarı ve duzceyle akcakoca cidden birbirinden farklı.en azından denizin olduğu yerde medeniyet var.duzcede alışveriş merkezi yok.yemek olarak burker king mcdonalds fln yok "cihat burger" var bide pizza pizza.herşey cok kısıtlı.kafe olarak 2 en fazla 3 tane adam gibi oturabilceğin yer varsa vardır.
kucuk şehir ne bekliyosun diyip bu bahanenin arkasına sığınmaya gerek yok.2 yıldır boluda yaşıyorum.bolu da kucuk şehir,ama bi cok kafe seceneğin var.halk oğrenciyi kabullendi artık.ama duzce hala oğrenciye kotu gozle bakıyor."şehri dinden imandan cıkardınız" gozuyle bakılıyor.ayrıca duzcede cemaat yurtları vs coktur.bulaşmamanı tavsiye ederim.sadece para uzerine kurulular.duzcede sağlayabilceğin en olumlu şey devlet yurdundaki arkadaşlık ortamıdır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Duzce Meslek Yuksek Okulu nasıl diyenlere