Bir suredir hic delphi bilmediğim halde delphide OpenGL'le bir program yazmaya başladım ve halende yazmaya calışıyorum. Delphide acemiliğimi yeni yeni atmaya başladım. Ancak bugunku geldiğim noktada bir sorunun icinden cıkamadım ve caresiz yardım istemek durumunda kaldım..
Konuyla ilgili yardımcı olan bir arkadaşımız olursa beni cok memnun eder...
Sorun şu:
OpenDialog ile acılan 3D formatlı (orneğin .stl) bir cizim dosyasını OpenGL ile panele cizdiriyorum.
Cizilen parcanın, sorunsuzca, bir trackbar yada buton yardımıyla taşıma veya dondurme işlemlerini yapıyorum.
Ancak, ben bunu panel uzerinde mause'un sağ ve sol tuşlarını down edip surukleme yontemini kullanarak yapmak istiyorum. Bunun icin aslında bir takım kod yazdım. Programım soylediklerimi yapıyor ancak senkronizasyonu berbat!
Mesela parca, sadece on gorunuşteyse sorunsuzca X ve Y koordinatlarına surukleme ile hukmedilebiliyor ancak işin icine Z ekseni girdiğinde OpenGL'in rotatef ve translatef komutu sapıtıyo

Bunun icin sanırım benim bilmediğim ince bir matematiksel formul falan var ancak bilmediğim icin takılıp kaldım.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan şiddetle rica ediyorum lutfen beni cıkarın bu hengameden..