Herkese Merhaba

Oncelikle şunu belirteyim programım bittikten sonra burada yayınlayacağım. (sadece DLL Dosyasını)

Tum programlarımda kullanma amaclı olmak uzere bir ydekleme DLL'i yapmak istiyorum. Bu DLL dosyası ile :

-veri tabanı Kontrol ve tamir işlemi yapılabilecek
-Eğer tamir edilemediyse bir onceki yedekten geri alabilecek
-İsteğe Gore ziplenecek ve diskete kayıtta parcalara ayrılabilecek
-CD/DVD 'ye yedekleme yapabilecek
-CD/DVD silinebilir ise CD/DVD'yi silip sonra yedek alabilecek
-DLL Dışarıdan kişiselleştirilebilecek(parametreler alacak)
-İsteğe Gore Belirtilen Dosyalar Kopyalanabilecek(birden cok(orn : sadece *.db, *.px, *.MB.. gibi)..V.b.

işlemleri yapan bir DLL yazmak istiyorum.

Benim Sorunum Şu:

1 -> Kullanıcının Sectiği Klasorun Toplam Boyutunu Bulamıyorum. Aslında buluyorum ama bulma yontemim klasorun boyutuna gore ağır calışıyor ve bazen program kilitleniyor. Bunun başka bir yontemi varmı?

2 -> Kullanıcı sadece veritabanlarını yedeklemek istiyorsa ben sadece tek bir dosya tipini kopyalayabiliyorum. Orn : Sadece *. DB ancak Px, Mb gibi dosyalarıda kopyalamak istiyorum. Bu kolay gibi gozukebilir ancak klasor icinde klasor olduğu duşunulurse ve herbir klasorde ayrı ayrı DB ler olduğunda tam bir karmaşa.

3 -> Kullanıcı Bu Modul'e programdan ulaşacak, ancak program acıkken yedekleme işlemi sorun yaratacağından modul acılmadan program kendisini kapatsın ve Sadece Dll dursun istiyorum. Bunu bir turlu beceremedim

Yedekle;
Close;

yapıyorum ama yedekle modulum kapandıktan sonra programım kapanıyor.(tabi DLL'de showmodal yaptım ama sadece show yapsam bu sefer programımda hata veriyor.

Lutfen Yardım Edermisiniz?