Universiteye girmek icin hayattan kendimizi soyutluyoruz bi yerde.OSS ye hazırlanırken yediğimiz yemek ictiğimiz su universite hayali oluyor.Ve sonunda calıştığımızın karşılığını tam olarak değilse de alarak bi universiteye giriyoruz.Muh. oğrencileri mesleklerinin duşuk maliyetle kaliteli iş yapma tekniğini oğreniyor.Eğitim fakultesi oğrencisi insanları eğitim devlete ve millete faydalı bireyler yetiştirme eğitimi alıyor diğer bolumlerde kendi mesleklerinde iyi işler cıkarmak icin universiteden eğitimlerini alıyorlar.
FAKAT!!!en duşuk 15-16 sene okuyarak hayatımızın bir devresini komple eğitimle geciriyoruz.15 sene eğitilen bir insan heralde dahi olacak kapasiteye gelir,fakat biz oyle birşey goremiyoruz.Genellikle universite de herşeyin tekniğini iyi oğretirler fakat universite okumayan bir insanla aynı sektorde calışırsanız işin tekniğini ondan daha kotu icraa ettiğinizi gorursunuz.Bunun sebebi oğrenilen teorinin cok az sefer pratiğe gecirilmesi olabilir.Herneyse eğitim almayan insanların eğitim alanlara nazaran cok daha iyi konumlarda olduğunu soyleyebiliriz.Acaba bunun sebebi eğitimle gecirilen senelerde okumayan insanların calıştığı işlerde cok yol katederek bizim okulumuzu bitirdiğimiz zamana kadar o işte soz sahibi olabilme konumuna gelmesi olabilir mi?Sizin de fikirlerinizi alalım..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Unİ. Okumayan Unİ. Mezunundan Daha İyİ Yerlerde...sİzce Sebep??