Merhaba Arkadaşlar ;

Ben Label ' Da Cpu Kullanimi : %8 Gibi Mesela Nasil Gosterebilirim + Visual Basic De Dosya Download Etme Diye Bir Arkadaş Kodları Vermiş Ama Bi Turlu Yapamadım Lutfen Birisi Yardımcı Olsun Delircem. Aşagıya Kopyaladım Birisi Yapıp Savesını Verırse Sevinirim. Son Olarak da Cpu Kullanimini Nasıl Duşurebilirim, Bilgisi Olan Varsa Yardım Etsın Lutfen.

Kod:
Arkadaşlar Visual Basicde Bir Dosya Download Ederken Genellikle Donma Sorunuyla karşılaşırsınız.Bu Activex Sayesinde Boyle Bir Sorununuz Olmayacak.Ayrıca Download Edilecek Dosyanın Boyutunu,Ne Kadar İndirildiğini Progresbar Sayesinde Gorebileceksiniz. Projenize Bir Adet UserControl Ekleyin Yani Bir Activex Oluşturacağız. İsmini Downloader Yapınız ve Aşağıdaki Kodları Activex’in Kod Bolumune Yapıştırınız. ‘Usercontrol kodları başladı Option Explicit Event DownloadProgress(CurBytes As Long, MaxBytes As Long, SaveFile As String) Event DownloadError(SaveFile As String) Event DownloadComplete(MaxBytes As Long, SaveFile As String) Private Sub UserControl_AsyncReadComplete(AsyncProp As AsyncProperty) On Error Resume Next Dim F() As Byte, Fn As Long If AsyncProp.BytesMax 0 Then Fn = FreeFile F = AsyncProp.Value Open AsyncProp.PropertyName For Binary Access Write As #Fn Put #Fn, , F Close #Fn Else RaiseEvent DownloadError(AsyncProp.PropertyName) End If RaiseEvent DownloadComplete(CLng(AsyncProp.BytesMax), AsyncProp.PropertyName) End Sub Private Sub UserControl_AsyncReadProgress(AsyncProp As AsyncProperty) On Error Resume Next If AsyncProp.BytesMax 0 Then RaiseEvent DownloadProgress(CLng(AsyncProp.BytesRead), CLng(AsyncProp.BytesMax), AsyncProp.PropertyName) End If End Sub Private Sub UserControl_Resize() UserControl.Width = ScaleX(32, vbPixels, vbTwips) UserControl.Height = ScaleY(32, vbPixels, vbTwips) End Sub Public Sub BeginDownload(URL As String, SaveFile As String) On Error GoTo ErrorBeginDownload UserControl.AsyncRead URL, vbAsyncTypeByteArray, SaveFile, vbAsyncReadForceUpdate Exit Sub ErrorBeginDownload: RaiseEvent DownloadError(SaveFile) Exit Sub End Sub ‘Usercontrol Kodları Bitti.Hazırladığınız Acticex’i Projenize Ekleyin ve Bir Adet Prograssbar,Label ve Buton Ekleyin.Aşağıdaki Kodları Formunuza Ekleyin. Private Sub Downloader1_DownloadComplete(MaxBytes As Long, SaveFile As String) ProgressBar1.Value = 0 Label1.Caption = “Yukleme Tamamlandı” End Sub Private Sub Downloader1_DownloadProgress(CurBytes As Long, MaxBytes As Long, SaveFile As String) ProgressBar1.Max = MaxBytes ProgressBar1.Value = CurBytes Label1.Caption = “Yukleme : ” & CurBytes & ” / ” & MaxBytes & ” ” & Format((ProgressBar1.Value / ProgressBar1.Max * 100), “0″) & “% tamamlandı.” End Sub Private Sub Command1_Click() Downloader1.BeginDownload “dosyalinki “, “C:\dosya.rar” End Sub
Bi Turlu Bu Kodlari Yapamadim Lutfen Yardımcı Olun "BeginDownload" Bende Hata Veriyor Nedense?