Universite Kaydı İcin Gereken Belgeler

- Mezun olunan ortaoğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi

- Aday, 0.15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız gecişle yerleştirilmiş ancak alanı, diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gosterir resmi belge .

- 1989 ve onceki yıllarda doğmuş erkek adaylar icin askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi

- Son 6 ay icinde onden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde cekilmiş 12 adet 4,5 cm X 6 cm boyutunda fotoğraf

- Katkı payının odenmesiyle ilgili belge

- Kayıttan once belirlenip, universite tarafından ilan edilecek diğer belgeler.
OSYM’nin, OSYS Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda, yuksekoğretim oğrencilerinin kılık kıyafetle ilgili olarak yuksek yargı organları tarafından verilmiş kararlar ile oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorunda oldukları belirtiliyor.

ADAYLARA UYARILAR
Adayların kayıt icin bizzat kazandıkları universiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt icin istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yuksekoğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.
Universitelere kayıtlardan sonra boş kalacak kontenjanlar ile merkezi yerleştirme sırasında boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

Not: Kayıt yapacağınız universitenin isteyeceği extra belgeler icin universitenin resmi sitesini takip ediniz.