Eylul ayının son haftasında OSYM tarafından yapılması planlanan ek yerleştirme işlemleri icin OSYM’nin internet sitesindeki (www.osym.gov.tr) duyurular bolumunde klavuz yayınlandıktan sonra hareket edilecektir.

Birinci yerleştirme sonucu oluşan taban puanlar esas alınarak bu puanlardan yuksek puanlı oğrenci bu bolumleri yazacak puanlarda ise ek yerleştirme sonucu yukselme veya duşuş olmayacaktır. Hatta 2014 LYS ler sonrası yapılacak tercih işlemlerinde bu puanlar esas alınacaktır.

Ağustos 2013 te yayınlanan 2013 taban puanlar klavuzuna ek olarak bir universiteyi kazanıp kayıt yaptırmayan adaylarında boş bıraktıpı kontenjanlar eklenerek yeni bir klavuz yayınlanacaktır. Hatta yine ilk klavuzda (temmuz 2013 tercih klavuzunda) yetişmeyen yeni acılan universite ve bolumler de bu yeni klavuzda yer alacaktır. Bu yuzden Eylul ayının son haftasında yayımlanacak bu klavuz dikkatle incelenmelidir.

Peki bu ekyerleştirmeye kimler başvuracaktır?

En son soylenmesi gerekeni hemen soyleyecek olursam, 1. Yerleştirme sonucu ister 2 yıllık ister 4 yıllık ister acıkoğretim (kontenjanlı) ister orgun isterse de sınavsız geciş olsun bir yuksekoğretim programını kazanan adaylar kayıt olsun veya olmasın eylul ayındaki ek yerleştirmeye başvuramayacaklar. Yine bu konu ile ilgili acıklama veya değişiklikler yayımlanacak klavuzda ayrıntılı yer alacaktır.

Yalnızca 1. Yerleştirme sonucu bir universite kazanamayan adaylar ekyerleştirmeye başvurabilecektir.

Biraz da gerek maille gerekse yorumlardan gelen sorulara cevap vermeye calışayım.

Eski yıllarda sınavsız gecişe başvurup universite okuyup bitiren aday isterse 2013 ocak ayında OSYM’ye başvurmuş olma ve 1. Yerleştirmede bir universiteye yerleşmemiş olma şartı ile sınavsız gecişe eylul ayında başvurabilir.

Meslek lisesi son sınıfında okuyan oğrenci bolum değiştiremez. Başka bolumden sınavsız gecişe başvuramaz ancak puanı yeterse girebilir.

Eylul 2013’te son kez yapılacak ekyerleştirme işlemlerinde universite adaylarına dikkatli tercih yapmalarını tavsiye ediyor herkese sonsuz başarılar diliyorum.
(Alıntıdır)