CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Cumhurbaşkanına hakaret', ‘kamu gorevlisine gorevinden dolayı hakaret', ‘Turkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama', ‘halkı kin ve duşmanlığa tahrik etme' ve ‘silahlı teror orgutu propagandası yapma' suclarından yargılanmasına devam edildi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde gorulen duruşmaya tutuksuz sanık Canan Kaftancıoğlu ile avukatları ve mudahil tarafın avukatları katıldı. Duruşmayı cok sayıda milletvekili ve vatandaş da takip etti. İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, duruşma salonunun onune gelerek Kaftancıoğlu'na destekte bulundu. İmamoğlu, bir sure sonra salonun onunden ayrıldı.
[h=3]NAZIM HİKMET ŞİİRİ DAVA DOSYASINA GİRDİ[/h] Mahkeme başkanı, Canan Kaftancıoğlu'nun 18 Temmuz'daki celse sonrasında adliye onunde basın acıklaması yaparken Nazım Hikmet'in bir şiirini okuduğunu ve okuduğu şiiri sosyal medya hesabından paylaştığını belirterek, bu evrakın da dava dosyasına girdiğini soyledi.
Duruşmada esas hakkında savunmasını yapan sanık Kaftancıoğlu, “Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Ataturk'un oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı değildir. Hicbir kamu gorevlisine alenen hakaret etmedim. Halkı kin ve duşmanlığa tahrik etmedim. Ben Canan Kaftancıoğlu sanık kursusu de olsa, gorduğum aksaklıkları tum acıklığıyla soylemeye devam edeceğim. İnsanlarımızın hukuka guvenmediği, bu durum sadece benim değil, 80 milyonun problemidir. Bu salonlar da dahil olmak uzere aslında hic kimse hicbir yerde ozgur değil. Ben gercekleri soyledim. Değil 17, 27 yıl ile yargılansam bile gercekleri soylemeye devam edeceğim” dedi.
Kaftancıoğlu'nun avukatı Fikret İlkiz ise, dava dosyasına giren şiirle ilgili olarak, “Aklıma duruşmada Nazım ustanın şu sozu geldi diyor. Muvekkilimizin aklına gelen soz kapsamında bu ifadenin dosyaya girmesi hukuka aykırıdır. Bu soylem ifade ozgurluğudur. Neye istinaden bir kişinin sosyal medya paylaşımları suc dosyasına giriyor. Aklından şiir gectiği icin şiiri dosyaya koyuyorsunuz. Aklından geceni ceza hukuku cercevesinde değerlendirip cezalandırmayı amaclıyorsunuz” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, duruşmaya ara vererek, 13.45'e erteledi. Duruşma oğledren sonra Kaftancıoğlu'nun avukatlarının esasa ilişkin savunmasıyla devam edecek.
İrem Demir
Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına devam edildi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●39 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına devam edildi