Merhaba oncelikle

Adım Doğukan Taşkıran 26 yaşındayım. ( Yeni Girdim )

Sizlere tereddutle geldiğim Mehmet Akif Ersoy Universitesi hakkında bilgiler vermek istedim.

Şu anda Mehmet Akif Ersoy Universitesi - Eğitim Fakultesi - Sosyal Bilgiler Oğretmenliği'nden mezun oldum ve kendi bolumumde yuksek lisansa başlayacağım bu sene.

Bu yazıya başladığımda 1. sınıftım ve aradan 5.seneye girdik ve şu anda yuksek lisanstayım.

Ben sizlere ise Burdur'u aktarmaya devam ediyorum.

Universitenin Eğitim Fakultesi - İktisadi İdari Bilimler- Muhendislik - Fen Edebiyat - Veterinerlik ,Muzik , Resim ve Sağlık Yuksek Okulları İstiklal Kampusunde...

Son genellemelerle birlikte İlahiyat Fakultesi' ve Rektorluk'te İstiklal kampusune dahil oldu.

Universitenin Besyo ve Myo birimleri Eski rektorlukte bulunmaktadır.

İlk gelirken oldukca tereddutte kalmıştım burası nasıl yer vs diyerek. Ancak burada 5nci seneme girmek uzereyim.

İSTİKLAL KAMPUSU HAKKINDA BİLGİLER

Arkadaşlar bu alan Universitenin Eğitim Fakultesi - İktisadi İdari Bilimler- Muhendislik - Fen Edebiyat - Veterinerlik - Muzik - Resim ve Sağlık Yuksek Okulları , İlahiyat Fakultesi ve Rektorluk binasını kapsamaktadır.

Burdur- Antalya yolu uzerinde oldukca dağlık bir alanda kuruludur.

Hemen olumsuz duşunmeyelim sakın.

Kampusun yapımı halen devam etmekte olup tamamlandığında Turkiye'nin Malatya İnonu ve Antalya Akdeniz Universitesinden sonraki en buyuk kampus alanı olarak lanse edilmektedir.

Her fakultenin iceriği icin : Oldukca modern tasarımlı ve tamamen teknoloji canavarı olarak tabir etsem tam isabet olur. Cunku sınıflar teknoloji konusunda oldukca ileri bir şekilde tasarlanmış. Okul genelinde saniyede 2 mb indirmenizi sağlayan WİFİ sistemi mevcut.

Eğitim Fakultesi'nde sosyal imkan olarak : Bilardo , Langırt , Buz hockeyi , Bilgisayar salonları (ucretsiz tamamen ), Masa tenisi mevcut.

Ayrıca her fakultede kırtasiye ve kırtasiyelerde odevleriniz icin bilgisayarlar mevcut.

Fen Edebiyatta , İlahiyat Veteninerlikte ve İktisadi İdari Bilimlerde ise masa tenisi ve basketbol alanları var.

Zaten isteyenler kendı bolumlerınden gelip Eğitim fakultesinde bu ımkanları kullanabılmektedir.

Universitede Yemekhane bolumu oldukca buyuk olup ,iyi bir tesiste hizmet vermektedir.

Universitede Avşarhan adında sosyal tesis bulunmakta ve burada Oskar Cafe , Ust Katta Akademi cafe , Sağlık Kultur Spor Daire Başkanlığı , Sinema ,Tiyatro ve Drama odaları , kutuphane bulunmaktadır.

Universitede şu anda yapımı edenler : Yeni yurt alanı , Yapay golet alanı , Yarı Olimpik yuzme havuzu , Spor kompleksi ve yeşillendirme calışmaları...

Kısaca merkeze uzak bir kampus olmasına İstiklal Yerleşkesinde oğrencilerin merkeze inmelerine gerek kalmacayak her imkan tasarlanıyor.

İstiklal Yerleşkesinin tek dezaavantajı ise oldukca ruzgarlı ve dağlık bir alanda bulunması bunun haricinde olumsuzluğu yok arkadaşlar.

Son duzenlemeler ile birlikte İstiklal yerleşkesinde olimpik yuzme havuzu , fitness salonları ve 1000 kişilik yurt hizmete girdi.

Oğrenci sokağı projesi tamamlandı ve icerisinde cok ceşitli cafe , optik,giyim vb yerler bulunan bir sokak oluşturuldu. Onerilerim arasında olan bir yerdir .

YURTLAR HAKKINDA

Şu anda merkezi yurt Burdur Golu kenarında bulunmaktadır. Ve Burada Bayanlar kalmaktadır.

Yuksek ucretli yurtlar : ( 3 kişilik oda , mini, buz dolabı , Lcd Tv , Ozel ahsap gardroplar , duş ve wc oda icerisinde , geniş oda alanı )

Genel yurtlar : (6 kişilik odalardır , oda icerisinde yukarıda yazdığım imkanlar yok , wc ve duş ortak kullanım alanlarında )

Yurt bahcesinde 1 adet yarı profesyonel basketbol sahası , 3 adet normal basketbol sahası , 1 adet voleybol sahası , 1 adet kapalı cim saha , 1 adet acık toprak futbol sahası mevcut.

Yurt genelinde kış ve bahar donemlerinde Futbol Turnuvaları duzenlenmektedir.

Ayrıca yurtta surekli olarak sertifakalı ucretsiz kişisel gelişim seminerleri verilmekte.

Erkekler İse aşağıda belirttiğim kampus icerisindeki yeni yurtlarda kalacaklar. Gece dışarı cıkarken dikkatli olun bizzat onume tilki ve domuz atladığına tanık oldum . ( Aracımlaydım ezmedim ufaklıkları )

TEKRAR SOYLEMEK İSTİYORUM İSTİKLAL YERLEŞKESİNE YENİ YURT YAPIMI TAMAMLANMIŞ OLUP SOSYAL İMKANLAR OLDUKCA GELİŞMİŞ OLACAK GİBİ GORUNUYOR ( SİNEMA , SPOR KOMPLEKSİ YAPAY GOLET ,CAFELER VB...)

YAPILAN YENİ YURTLAR ASIMIN NESLİ VE ALTTAKİ DİĞER YURT OLARAK HİZMETE GİRDİ. ASIMIN NESLİ'NDE ODALAR 2-3 KİŞİLİK , DİĞER YURTTA 4ER KİŞİLİK VE SON DUZENLEMELER İLE ULAŞIM SORUNU GİDERİLDİ

BURDUR'DA YAŞAM...

1. Yemek acısından tek mekanda cok ceşitlilik diyorsanız benim tercihim kesinlikle Oskar Cafe ,ve Hamuş& Bişrev olacaktır.
Ayrıca Limobrama Bistro , Coffea Mania tercihleriniz olabilir (Oğrenci butcesinede hitap eder genelde 5 tlden - 35 tlye kadar yemekler mevcut )

Luks isteyen Kofteci Ramiz'e gitsin hic affetmezler hesap kitlemeyi

Kahvaltım guzel olsun diyenler icin ise Takıl Cafe ve Taş Oda kesinlikle ilk sırada bulunmalıdır.

Yok ben oğrenci adamım ucuz yerim diyorsanız bulunmaz bir cennet olur size Burdur.
Ziraa Ciğ koftede Nefista , Adıyaman Ciğ Koftecisi , Tadım , Omer Usta , Buldum Ciğ Koftecim gibi Turkiye'de adını duyurmuş firmaların tamamının Burdur'da ve aynı cadde uzerinde şubeleri mevcut.

Bunun dışında Pasaport pizza , Garden Bistro'da yemek acısından tercihleriniz olabilir.

Donercileri saymıyorum onlar zaten her yerdeler

Dip not : Burdur'da Burger King , Mc gibi imkanlar yok arkadaşlar...

Dip not 2 : Dunya'da Burger King sadece Burdur'da iflas etmiştir

2. Burdur'da kıyafet alacaksanız 2 kere duşunun ziraa esnaf oldukca acımasızdır bu konuda . Isparta , Antalya gibi yakın illerden Burdur'a gore 15-20 tl gibi daha ucuza aradığınız bulabilirsiniz.(Benden guzel bir kıyak olsun bu size )

3.Ulaşım oldukca kolay Burdur'da. Zaten gideceğiniz otobusler sizleri ya universiteye , Yurda , Carşıya ya da Burdur Golu kenarındaki tesislere goturur.

4.Burdur'da AVM yok , fakat Isparta 'da IYAŞ Park AVM mevcut , Antalya'ya ya gidebilirsiniz (AVM saydırtmayın bana tek tek )

Ancak kucuk caplı Migros , Bim , A 101 , Pekdemir Ciftliği , Ege Shop , Tansas gibi yerler mevcut arkadaşlar.

5. Cafe Kulturu acısından boyuna gore oldukca gelişmiş bir şehirdir Burdur .

Mona Lisa , Limobrama , Muze Cafe , Sokak Cafe , Kahve Diyarı , Coffea Mania , Dedikodu Pub , Koşk Pub , Osmanlı Kahvecisi , Destina Cafe ,Hamuş & Bişrev , Yemen Kahvesi ,
Garden Bistro, Piazza Bistro gibi kucuk bir şehire gore oldukca gelişmiş ve kaliteli hizmet veren mekanlarda mevcut.

Favorilerim : Hamuş & Bişrev , Piazza Bistro , Destina Cafe (Odun ateşinde kendi kestanenizi yapıp , meşhur tarcınlı sahlepi icmeyi unutmayın ) ,

Ayrıca : Garden , Destina , Hamuş Bişrev , Mona Lisa , Muze Cafe gibi mekanlarda canlı muzikte yapılmakta.

Nargile severler icin Nargile Sokağı şiddetle oneririm.

Vogue cafe de alternatifler arasında Myo karşısında.

6.Sinema olarak 3 salonlu 2 alanda OSKAR sinemaları mevcut.

7. Doğal guzellikler acısında merkezde Burdur Golu , Yeşiltepe seyir terası (Turk kahvesi icin ) , pek cok antik kent mevcut. Aracı olanlar icin ise Serenler Tepesi gun batımı icin iyi secim. Restoranda mevcut yukarda ama cay icecekseniz girin yemek icin cebiniz bol olsun gonlu hoş olana yardım etmiyorlar

En onemli avantaj Burdur'un Goller Yoresinin merkezinde olmasından dolayı etrafta sayısız gol mevcut .

Antalya , Isparta ve Denizli'yede gidebilirsiniz yakın iller zaten.

Burdur Golu plajlar bolgesinde yamac paraşutu , kano , yuzme havuzu yelkenli yarısları yapılmaktadır. ( İlkbahar ve Yaz doneminde )

8. Ev kiraları doğal gazlı olanlar 500'den , standart olan evler ise 350 Tlden esyalı olarak verilmekte arkadaslar. Burdur bu konuda oldukca anlayıslı denebillir. Ancak istinai durumlarla birlikte son donemde kiralar ciddi anlamda arttı.

9. Konserler kışın Isparta,Denizli ve Antalya'da duzenlenmekte. Fakat bahar donemin Burdur merkezde hareketlenmiş durumda. Kolpa , Manga ,Ogun Sanlısoy , Zeynep dizdar, Zakkum , Cem Adrian , Haluk Levent , Mehmet Erdem bahar senlikleri kapsamında geldiler . ( Son 3 yıl bazında )

Ayrıca Cem Adrian , Haluk Levent ,Kurtalan Express gibi isimlerin Burdur'la yakın ilişkileri mevcut.

KISA KISA

Giyim konusunda : Esnaf acımasız
Yemekler : Ceşit ceşit oğrenciye hitap ediyor
Cafe Kulturu : Kendi seviyesindeki illere gore oldukca iyi durumda
Canlı Muzik : Yeterli durumda
Gezilebilecek Yerler : Merkezde sadece Burdur Golu ve Yeşil tepe seyir terası , ancak ilcelerde cok ceşitli imkanlar var.
Ayrıca Goller yoresinde sayısız gol mevcut ve dunyanın en temiz gollerinden olan Salda Golune 1 saat mesafede .

Nike Footbal Fest Turnuvası'nın etaplarından biride Burdur'da yapılmaktadır.

Basketbol ve Futbol turnuvaları da her yıl duzenli olarak gercekleştirilmektedir.

Universite erkek voleybol takımımız 1.Lig'te mucadele etmektedir.

Ben oğrenci adamım diyorsanız gelebileceğiniz ideal şehirlerden bir tanesi.

Aylık ortalama butceniz ise : 400- 500 tl civarı rahatlıkla yetmektedir. ( yurtta kalanlar icin )

Ben son sene yurtta kalmadım 1500 yetmedi bana

Ayrıca Burdur'un iklimi sıcak gibi gorunse de ciddi anlamda carpar kışın goldeki nemlilikle birlikte -24 leri gecen derecelere gelmektedir.

Ve Turkiye'de belkide ruzgardan dolayı okulların tatil edilidiği tek universite biziz bunu da dikkate alınız

Saygılarımla

NOT : BU YAZILARI İLK YAZDIĞIMDA 1. SINIFTIM . ŞU ANDA YUKSEK LİSANSTAYIM

YAZI SAĞLAM BİR ŞEKİLDE GUNCELLENMİŞTİR.

İYİ FORUMLAR DİLERİM