Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (ANTBAT) tarafından bu yıl 5.’si duzenlenen Ulusal Oğrenci Kongresi 5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Universitesi Ord. Prof. Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda gercekleşti.
‘Kalp ve Damar Hastalıkları’ konulu kongreye yurdun ceşitli fakultelerinden 450’ye yakın tıp fakultesi oğrencisi katıldı.
Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Şehsuvar Erturk’un acılış konuşması ile başlayan kongre hocaların ve oğrencilerin sunumlarıyla devam etti.
Dekan Erturk yaptığı konuşmada ” Bilimsel gelişmenin iyi bir şekilde surdurulebilmesi genc beyinlerin yani sizlerin urunu olacak sizlerin sayesinde olacak, umarım ki gelecekte cok daha başarılı bilim anlamında evrensel boyutta soz sahibi olmamızı sizler sağlayacaksınız, ben bu tur toplantıları onların başlangıcı olarak goruyorum.” ifadelerine yer verdi.
ANTBAT Başkanı Stj. Dr. Furkan Akyuz, buyuk emek ve ozveri ile hazırlandıkları kongre icin herşeye değdini ifade ederek, “yurdun dort bir yanından gelen yarının hekimlerinin kongremizden buyuk bir mutluluk ve keyif alarak ayrıldığına inanıyorum”, dedi. Tum bu hazırlık suresince yanımızda olan, desteğini esirgemeyen tum hocalarıma ve tabi ki ekip arkadaşlarıma teşekkur ve şukranlarımı sunuyorum, acıklamasında bulundu.
Sozlu sunum odulunu Sağlık Bilimleri Universitesi Gulhane Tıp Fakultesi’nden Donem 3 oğrencisi Etga Koprucu kazanırken, poster odulunu de Gulhane Tıp Fakultesi’nden Halit Erkam Akdeniz ve Abdullah Şimşek kazandılar. Odul kazanan tıp oğrencilerine para odulu verildi.
Ankara Universitesi Tıp Fakultesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gosterilerinin de yer aldığı kongre Pazar gunu Anıtkabir ziyareti ve sonrasında yapılan piknik ile sona erdi.
(Kongre ile ilgili tum paylaşımları hem instagram hem twitterda #ritimbozankongre etiketiyle gorebilirsiniz.)
Haber: Uzm. Dr. Fatih BATI
https://twitter.com/drfatihbati

Kaynak