YOK’ten sanayi eğitimi alan oğrencilere teşvik ve destek. Proje kapsamındaki onlisans programlarında oğrenim goren toplam 2.202 oğrencinin mesleki becerilerini ileri duzeye cıkarmak amacıyla genel okul butcesinin dışında oğrenci başına ortalama 4.500 TL tutarında eğitim desteği verildi.
Universite-sanayi işbirliğine YOK'ten buyuk destek...
Proje kapsamında endustriye nitelikli insan gucu yetiştirmek ve ulkemizin nitelikli elemana ihtiyac duyduğu imalat sektoru ve lojistik alanlarına yonelik belirlenen mesleklere ilişkin 16 onlisans programına 2018-2019 eğitim ve oğretim yılı icin "destek ve teşvik" verildi.
Proje kapsamındaki onlisans programlarında oğrenim goren toplam 2.202 oğrencinin mesleki becerilerini ileri duzeye cıkarmak amacıyla genel okul butcesinin dışında oğrenci başına ortalama 4.500 TL tutarında eğitim desteği verildi.
2019 yılının Ocak ayında;
Bolu, Adana, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep ve Samsun
illerindeki Organize Sanayi Bolgesi icinde kurulmuş olan,
8 universitenin 9 meslek yuksekokulunun,
38 onlisans programında okuyan
2.202 oğrencinin sanayi eğitimi icin
toplam 9 milyon 833 bin TL ek parasal destek verildi...
Fen ve Muhendislik lisans programlarındaki 5.159 oğrencinin sanayi eğitimi icin destek
2018-2019 eğitim ve oğretim yılının guz donemi icin 12 devlet universitesinde oğrenim goren 1.998 oğrenciye,
bahar donemi icin ise 21 devlet universitesinde oğrenim goren 3.161 oğrenci olmak uzere
toplamda "fen ve muhendislik" lisans programlarına kayıtlı 5.159 oğrenciye *
“sanayi eğitimi gormeleri icin” parasal destek verildi.
Kaynak