Kunye
Şenocak, M. (2014). Kozmetik sektorunde bir depo tasarımı / Warehouse designing in cosmetics. (Yayımlanmamış Yuksek Lisans Tezi). Maltepe Universitesi, Sosyal Bilimler Enstitusu, İstanbul.
Ozet
Gunumuzde surekli artan rekabet, değişen koşullar ve değişen muşteri gereksinimleri bunun yanı sıra rekabetten dolayı daha kaliteli urun ve hizmet sunum calışmaları sebebiyle artan maliyetler tedarik zinciri ve depo yonetim faktorlerini onemli bir hale getirmiştir. Bu anlamda iyi bir depo ve dağıtım yonetimi icin muşteriler ve tedarikcilerle etkin bir yapı oluşturulması ve bu yapının icinde talep tahminleri ve yıl icindeki değişimler yapılarak iyi bir lojistik surecler icerisinde etkin bir depo yonetimi oluşturulabilmektedir. İyi bir lojistik ve depo yonetim surecinde muşterilerin beklentilerini minimum maliyet maksimum hizmet duzeyi oluşturmaktadır. Bunu da sağlayacak en onemli faktor depo yonetimi ve dağıtım faaliyetlerinin etkinliği oluşturmaktadır. Bu tez calışması icerisinde firmanın mevcut yapısının incelenerek nasıl bu faktorlere daha yakın hale getirilebileceğinin calışması yapılmıştır. Bu kapsamda bircok depo ve dağıtım merkezine sahip olan ama depoların durağan yapıda olan bir duzenden daha dinamik daha gelişebilir ve daha fazla rekabet edebilir yapıya getirimi yapılmıştır. Bu tez calışması icerisinde ilk bolum genel kavramları icermekle beraber ikinci bolum genel kavramların yanı sıra daha teknik ozelliklerine inen bir yapıdadır. Ucuncu bolumde depomuzun ana sektoru olan kozmetik sektorunun mevcut yapısı dinamikleri, talepleri, ihracat ve ithalatları bu bolumde incelenmiştir. Dorduncu ve son bolumumuzde firmanın mevcut yapısı ve bu yapının nasıl daha efektif hale getirilebilir şekilde olması ve bunun yanı sıra altı yıllık plan dahilinde gerek gelişimi gerekse sektor bazında firma icin talep tahminlerinin ne şekilde olacağı ele alınmakta ve bununla ilgili depo tasarımı yapılmaktadır.
Nowadays there are permanent increasing competition, changing conditions and changing customer demands, also Supply Chain and warehouse management's factors are so significant because of competition, more quality product demands and increasing costs. In this sense, better warehouse management should be created to better warehouse and designing management between customers and suppliers. The better logistics and warehouse management create higher service level and less cost. These are provided by warehouse management and effective distributing facilities. I'm researching present condition of firm and how to approach these factors. I'm surveying to bring more dynamic and formative so we bring more competitive situation within the scope. There are general concepts in first part of thesis. In second part, there are including general concepts and more technical properties. In third parts are including the structure of cosmetics sector, the dynamics, demands, imports and exports respectively. Finally this part includes the existing structure of firm and the structure to be more effective, also six years demand forecast which describe warehouse improvement and based on sector demand forecast. We designed warehouse scheme for this operations.
Tam Metin / Full Text (2.782Mb)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Üniversiteler
- Kozmetik sektorunde bir depo tasarımı