Selamlar arkadaşlar,
Ben lise oğrencisiyim ve bu sene mezun oluyorum. Universitede İngiliz Dili ve Edebiyatı okumayı plÂnlıyorum ancak iş olanakları hakkında yeterince bilgim yok. Aslında İngilizce oğretmeni olmak istiyorum ancak o bolumu kazanabileceğimi sanmıyorum.
İngilizce Oğretmenliği: İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyup bir ortaokul veya lisede oğretmen olma olanağı nedir. Mumkunatı nedir, sanırım atama yapılırken İngilizce Oğretmenliği bolumu mezunları oncelikli. Pedagojik formasyon olayı hal devam ediyor mu ve gecmek zor mu?
Kamu: Kamuda yabancı dil gerektiren bir alanda iş bulma şansım nedir, nasıl kamuda calışırım, hangi sınava girmeliyim ve atanma şansım nedir?
Oğretim Uyeliği: Universitede Okutman yada araştırma gorevlisi olarak kalma olanağı nedir
Tercumanlık: Tercuman olmak icin bu bolumu okuduktan sonra ne yapmak gerekir?
Yuksek Lisans: Yuksek Lisans okumak icin hangi şartlara sahip olmalıyım, yuksek lisans okuduktan sonra universitelerde oğretim uyesi yada başka herhangi bir iş olanağım var mı?
Bir de coğu yerde bu bolumun cok zor olduğunu, bazı oğrencilerin yarıda bıraktığını soyledikleri gibi bir o kadar kişi de biraz calıştıktan sonra rahatlıkla okunabilecek bir bolum olduğunu soyluyorlar. Bu konuda fikriniz nedir?
Bu konuların herhangi biri veya birkacı hakkında bilgisi olan beni aydınlatırsa sevinirim. Elimden geldikce Rep vermeye ozen gostereceğim.
- ReadBull.net
- Eðitim Forumlarý
- Üniversiteler
- İngiliz Dili ve Edebiyatı Mezunları icin İş imkÂnları nelerdir?