1 hafta icinde yetiştirmem gereken bir odevim var. Cok uğraştım ama bilgim yetersiz olduğundan yapamadım. Araştırıp hocamızın istediği bazı fonksiyonların orneklerini buldum (EK 1 ve EK 2) ama uygulamaya calıştığımda başarısız oldum. Yardım ederseniz gercekten cok minnettar kalırım.

İşte soru: (Normalde soru tam sayfayı kapsıyor ama uğraşıp 6 satıra kadar ozetledim )

Şu fonksiyonları iceren bir C++ programı yazınız:

1) Dış dosyada bulunacak bir dynamic deque (iki uclu kuyruk) oluşturun. (EK 1'de orneği verilmiştir)

2) Bu kuyruktaki elementleri EK 2'de verilmiş ornekteki fonksiyon ile sıralayın.

3) 3'un katı olan en kucuk sayıyı aratıp ondan sonraki ilk sayıyı silen fonksiyon yazın.

4) Cıktıyı ekrana verin.

Ana main() fonksiyonunda secim yapabileceğimiz bir menu yer almalı.

EK 1:

Kod:
#include #include void push_l(int n); //prototip void push_r(int n); //prototip int pop_l(int &n); //prototip int pop_r(int &n); //prototip struct elem*left=NULL, *right=NULL; void mian() else break; } case(4): else } } } while(ch!=5); } void push_l(int n) //soldan ekleme } void push_r(int n) //sagdan ekleme int pop_l(int &n) //soldan cikarma else return 0; } int pop_r(int &n) //sagdan cikarma else } else return 0; }

EK 2:

Kod:
void sorting(int x[], int n) ; }

Yardım edeceklere şimdiden cok teşekkur ederim