merhaba arkadaşlar ben yeni c diline başladım onceden visual basic 6.0 ile programlama yapıyordum dosya şifreleme oğrenci not hesaplama sozluk vs. yazabilecek seviyeye geldim sonra 5-6 ay dır hic uğraşmıyordum.Şimdi de tekrar bir programlama dili oğrenmeye karar verdim ve otomasyon sistemleri bolumune gittiğim icin derdimi anlatacak dilin oncelikle assembly sonrasında once ona yakın daha ust duzey bir dil olduğunu anladıktan sonra c dilini oğrenmeye karar verdim.Şu anda algoritmik olarak visual basic de yazdığım programları yapabiliyorum.Fakat C dilinin şu noktalama işaretleri beni fıtık etmiş durumda.Orneğin char ad; diye bir değişken tanımlıyorum ve bu ad isimli değişkenede şu şekilde bir karakter katarı atamak isatiyorum
char ad;
main()

şeklinde milyon defa denedim ama olmadı.Sonra bir C kataloğunda sabitler konusunda karakter katarlarının değişken='karakter katarı' şeklinde atandıgını oğrendim fakat gel gelelim turbo c v2 compilerına bunu anlatamıyorum yani derleyici bana (') parantez icindeki karakteri yazmam icin izin vermiyor başka bir sembol cıkarıyor. yani shift + 2 tusuna basıldıgında ' karakteri yerine başka bir karakter cıkıor ona benzer ben bu şekildede derlemeye calıştım fakat o karakterler icin hata veriyor.Lutfen bana yardım edin ya yoksa şu karakterler yuzunden vazgececeğim yapısal programlama tabanlı dillerden.