Merhabalar. Makine Muhendisliği Bolumu oğrencisiyim, bu sene Atolye stajı icin kucuk bir firma ayarladım. Bu firma normalde hidrofor, radyator, guneş sistemleri vs. uretir ancak şu sıralar uretim yavaşlamış durumda, pratik adına hicbirşey yapamadığım gibi 2 gundur benimle hic alakası olmayan işlerde calıştırılıyorum.

Bugun orneğin firmada bir iş yapılmadı, ek iş olarak iki işci ile birlikte 45 dakka mesafe uzaklıkta bir inşaata tuvalet boruları doşemeye gittik, bu durumdan rahatsız oldum acıkcası, emeğiyle parasını kazanan hicbir insanın mesleğini kucumsemem ancak ben buraya mesleğim hakkında tecrube edinmek amacıyla geldim benimle ne alakası var bu işin? Ne oğrenebilirim buradan meslek adına? Bu ek işleri de sıksık yaptıklarını soylediler. Yani yarın ne olacak dedim, evinin badanasını da bana mı yaptıracaksın? Ucret yok, birşey yok, kendilerine muhtac olduğunu gordukleri insanları kole olarak kullanıyorlar. Durumu izah ettim, calışacaksın başka yolu yok diyor, calışmazsan stajını imzalamam. Ben de bastım cıktım.

Şimdi sorum şu, bundan sonra ne olabilir? Bu yaz başka bir yerde staj yapma imkanım kalmadı mı? Ya da seneye ikisini birden mi yapmak zorundayım? Yardımcı olursanız sevinirim. Kapısına gidip yalvarmak istemiyorum.