ben mekatronik muhendisliğinde okuyorum c dersini 3. kez alıyorum. proje olarak bankamatik simulasyonu verildi ancak klasik bankamatik programlarından değil.
dosya kullanmak gerekiyor ve dosyadan bilgileri cekemiyorum.
proje konusu:
"Kayıtlı banka muşterileri olacak(en az 5 kişi). Bu muşterilere ait hesap numarası, hesap şifresi ve isim - soy isim ve bakiye bilgileri bir dosyada saklanacak. Program calıştırıldığında kartın takıldığı varsayılarak şifre girilmesi istenecek. Girilen şifre(numerik ve 4 haneli olmalı orn:1234 gibi..) gecerli bir kişiye aitse doğrulama mesajı gorulecek ve o şifrenin sahibi olan kişinin(ve hesap numarasının) kartı takıldığı varsayılacaktır. Şifrenin belirli bir sayıda gecersiz bir sayı girilmesi durumunda bloke uyarısı gibi kontroller de eklenmelidir.
Tum giriş işlemleri sorunsuz yapıldıktan sonra bir menu acılacak. Bu menude:
1.) Para Cekme
2.) Para Yatırma
3.) Bir Hesaptan Diğerine Havale Yapma
Secenekleri bulunacak. Para cekme sırasında miktar girilerek mevcut bakiyeden duşulecek. Para yatırma işleminde benzer şekilde girilen miktar mevcut bakiyeye eklenecek. Havale yaparken ise havale edilecek hesap numarası girildikten sonra havale edilecek miktar girilecek ve işlem sonlandırılacak."
yardım edebilirseniz cok mutlu olurum.
- ReadBull.net
- Programlama ve Yazılım
- Android & IOS Uygulama Geliştirme
- c'de bankamatik simulasyonu yardım lutfen acil