http://www.yok.gov.tr/web/guest/icer...K6/10279/18082

burda yazana gore eğer doğru anladıysam

DORDUNCU BOLUM
Kurumlar Arası Yatay Geciş
Kurumlar arası yatay geciş
MADDE 11 - (1) Kurumlar arası yatay geciş yuksekoğretim kurumlarının aynı duzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yuksekoğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar cercevesinde yapılır.
(2) Kurumlar arası yatay geciş icin oğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu donemlere ait genel not ortalamasının en az 100 uzerinden 60 olması şarttır.
(3) İkinci fıkradaki başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geciş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yuksek olan adaylar yatay geciş başvurusu yapabilir. Bu şekilde başvuran adayların başvuruları sadece ikinci fıkraya gore başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilir.

madde 3 un demek istediği şey benim %60 başarım yoksa ama sınava girdiğim seneki lys puanım geciş yapmak istediğim universitenin o seneki taban puanından yuksek veya eşitse başvuru hakkım var fakat ilk olarak 2.maddeye gore alım yapılacak sonra ben yedek olarak devreye giricem kontejyan olursa ?