Akıllı telefon piyasasında geride kalan, Apple ve Samsung karşısında rekabet edemeyen Nokıa, kendisini batmaktan kurtaracak telefonu resmen duyurdu.

Nokia Windows Phone 8 mobil işletim sistemli Lumia 920 modelini resmi olarak duyurdu.
Kablosuz şarz edilebilen, bulunduğun bolgeye ilişkin detaylı bilgiler veren, saniyede 30 kare video kaydı yapabilen Windows Phone işletim sistemine sahip ust duzey akıllı cep telefonu Nokia Lumia 920 gorucuye cıktı.

TELEFONUN OZELLİKLERİ
Nokia Windows Phone 8 mobil işletim sistemli Lumia 920 modelini resmi olarak duyurdu. 130.3 mm uzunluğunda, 70.8 mm genişliğinde, 10.7 mm kalınlığında ve 185 gram ağırlığında tasarlanan Lumia 920, hızlı internet bağlantısına olanak tanıyan HSPA ve LTE alt yapılarına destek veriyor.

KABLOSUZ ŞARJ OLUYOR
Lumia 920'yi diğerlerinden ayıran ozelliği ise Wireless Şarj olabilme imkanı. Wireless Power Consortium tarafından konulan standartlara uygun olarak, telefon bağlantı olmadan şarj olabiliyor. Yani kısa dalgalar gonderen bir enduksiyon matının uzerine konulduğunda Lumia 920 kablosuz olarak şarj oluyor. Qi Teknolojisi adı verilen bu uygulama icin cıkarılan standart matların yanı sıra Nokia, kendi tasarladığı urunleri de piyasaya sokacak. Ayrıca 2000mAh bataryası sayesinde daha uzun batarya omru tanıyor.

ŞARJ UZUN GİDİYOR
Batarya, 3G şebekesi goz onunde bulundurulduğunda 400 saate varan bekleme, 10 saate varan konuşma, 67 saate varan muzik dinleme, 6 saate varan video izleme ve 9 saate varan internette gezinme suresi sağlıyor.

Kaybolmaya son

Lumia 920'nin getirdiği bir yeni ozellik ise Nokia City Lens uygulaması. Bu uygulama sayesinde kamerayı bulunulan sokağa doğrultunca bolge hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Sokak uzerindeki binalar, restorantlar, oteller, muzeler hakkında bir cok bilgiye rahatlıkla ulaşılabiliyor. Ayrıca Nokia Haritalar, Nokia Suruş ve Nokia Toplu Taşıma uygulamaları sayesinde şehirde yolunuzu kaybetmiyorsunuz. Cihaz Turkiye'ye bu yıl sonuna kadar girecek.

Sınıfının en akıllısı

28 nm uretim teknolojisiyle geliştirilen, 1.5 GHz saat hızında calışan cift cekirdekli (Krait) Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus platformunun, Adreno 225 grafik biriminin ve 1 GB RAM'in guc verdiği cihazda, 4.5-inc boyutunda ve 768 x 1280 piksel cozunurluğunde dokunmatik kapasitif ekrana yer verilmiş.
Bugun