"Mesaj mı gondersem, telefon mu etsem" diye sıkca duşunenlerdenseniz, bu haberimizi okumalısınız!
Intel, uzerinde calıştığı "iceriksel farkındalık" adındaki bir teknoloji ile başkalarıyla iletişim kurmak istediğinizde size en uygun yontemi tavsiye etmeyi planlıyor.

Intel araştırma muhendisi Philip Muse, uzerinde calıştıkları "iceriksel farkındalık" teknolojisini şoyle anlatıyor: "Bir iş gunu icinde eşimi aramak veya ona kısa mesaj gondermek istiyorum." "Ama ne yaptığını bilmiyorum. Belki dışarıda, belki meşgul veya başka bir şeyler yapıyor - Onu aramalı mıyım yoksa mesaj mı gondermeliyim, gercekten bilmiyorum."

Muse'a gore iceriksel farkındalık, "onun (eşinin) şu an ne yaptığı hakkında bilgi vererek karar vermenize yardımcı oluyor." Teknoloji, Muse'un anlatımıyla "donanımsal ve yazılımsal sensorler"den faydalanıyor. Teknoloji, mobil cihazınızın ivmeolceri ve GPS'i gibi "donanımsal" sensorlerden ve takvim, uygulamalarla olan etkileşim ve diğer yazılım tablanlı bilgiler gibi "yazılımsal" sensorlerinden faydalanıyor. Bu "sensorler", durumu kullanıcıya ait tum cihazlarda (PC, cep telefonu gibi) paylaşıyor ve iceriksel farkındalık sistemine o an yapmakta olduğunuz hakkında bilgi veriyor.

İceriksel farkındalık teknolojisine sahip bir telefon, ulaşmak istediğiniz bir kişinin yanında onun ne yapıyor olabileceğini bir simge ile gosteriyor. Sistemi kullanmak istemediğinizde onu kapatmak, tabi ki mumkun oluyor.

Kaynak