Bu kitapta 3 boyutlu yazıcı dunyasına sadece izleyerek ve okuyarak değil, yaparak, uygulayarak ve sonunda da kendi 3 boyutlu yazıcınızı ureterek giriş yapmanız icin gerekli bilgileri bulacaksınız. Ayrıca FDM tipi 3 boyutlu yazıcılara dair teknik bilgiler, yazılımlar, yazıcıda kullanılan elektronik ve mekanik malzemeler hakkında bilgiler de bulunmaktadır.
3 boyutlu yazıcı sahipleri, baskıda sorun yaşamamalarını sağlayacak baskı tekniklerini, daha kaliteli nesneler uretmenin yollarını bulacaklar. Duzgun baskı alabilmek icin aynı zamanda 3 boyutlu yazdırmada kullanılan ma*teryallerin ozelliklerini tanımak, basıldığında nasıl sonuclar vereceği, neyin nasıl basılması gerek*tiğini de bilmek gerekiyor. Kitabın baskı alma, yazıcı ayarları, kalibrasyon ile ilişkili bolumleri, iyi bir baskı almanız icin gerekli olan tum konuları ele alıyor.
Bu kitapta anlatılan Delta ve Kartezyen yazıcılarına ait tum parcalar detaylı bir şekilde yer almaktadır. Bu parcaların tamamı elektronik marketlerde ve internet sitelerinde kolayca bulabileceğiniz parcalardır. Kitabın sonunda 3 boyutlu yazıcı satan ve parcalarını ureten firmaların indeksini bulabilirsiniz.
Ayrıca 2015 Nisan ayı icinde kitapta yapımı anlatılan yazıcı parcalarının bulunduğu kit, kitabın yeni baskısıyla birlikte satışa sunulacaktır.
3 Boyutlu Yazıcı Yazılımları ve Ornek Modeller DVD’siyle Birlikte
· 3 Boyutlu Baskının Tarihi
· 3 Boyutlu Yazıcıların Tekniği
· Extruder ve Sıcak Baskı Ucu
· Bir Dilimleme Yazılımı Orneği: Slic3r
· Filament Settings (Filament Ayarları)
· Repetier Host ve Firmware Yazılımı
· Elektronik · Arduino Yazılımı Kurulumu
· Sıcak Baskı Zemini · 3 Boyutlu Yazıcı Yapalım: Kartezyen Yazıcı Adım Adım Yapalım
· Step (Adım) Motor
· 3 Boyutlu Yazıcılarda Kullanılan Sarf Malzemeler
· ABS Filament
· PLA Filament
· Ozel Filament’ler
· Yazılım
· CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) ve Modelleme
· NetFabb ve Meshlab
· STL Dosya Formatı
· 3 Boyutlu Yazıcı Yapalım: Delta Yazıcı Adım Adım Yapalım
· Firmware Ayarları
· Baskı Alma