Dmitry Itskov adlı 31 yaşındaki Rus girişimci,100 biliminsanını tek bir amac icin gorevlendirdi.
”İNSAN BEYNİNİ ROBOT VUCUTLARA AKTARMAK VE OLUMSUZLUĞU GERCEKLEŞTİRMEK”
Medya girişimcisi olan Rus işadamı Itskov, uzerinde 100 bilimadamının calıştığı “cok gizli” projesini acıkladı.
Dunyanın hayretle karşıladığı projede başarıya ulaşılırsa, insan beynini robot vucutlara aktararak olumsuzluğe ulaşmak mumkun kılınacak.
Projesinde calıştırmak uzere 100 bilimadamıyla anlaştığını soyleyen medya girişimcisi Itskov, projenin geliştirilmesine yardımcı olacak başka bilimadamlarına da ihtiyacı olduğunu soyluyor ve ekliyor:
“Bu proje, olumsuzluğe giden yoldaki en onemli adım. Mukemmel bir taşıyıcısı olan kişi, toplumun bir parcası olmaya devam edebilir. İnsanlar olmek istemiyor.”
“Bunun bilimadamları icin cok buyuk zorluklar icerdiğini biliyorum. Ama ben Amerikan Ruyası diyebileceğiniz bir şeye inanıyorum. Eğer tum enerji ve zamanınızı bir konuya ayırırsanız, onu gercek kılabilirsiniz.”
Itskov’un cılgın projesi, ameliyatla insan bilincini robot govdeye aktarmaya dayanıyor ve 10 yıl icerisinde bunu başarabileceklerine inanıyorlar.
Amerikan Ordusu’nun araştırma-geliştirme biriminin de, askerlerin uzaktan zihinlerini kullanarak kontrol edebilecekleri android silahlar geliştirmeye calıştığı ve bu projeye 7 milyon dolar ayırıldığı biliniyor.
KAYNAK