Oyun performansı konusunda ciddi bir sıcrama yaratacak DirectX 12’den Windows 7 kullanıcılarına kotu haber.
DirectX 12, oyun sektorunde en cok beklenen yeniliklerden biri. Windows 10 ile birlikte gelmesi planlanan DirectX 12’nin Windows 8’e de destek sunacağı biliniyordu. Ancak AMD yetkilisi Richard Huddy’nin acıklamalarına bakılırsa Windows 7 kullanıcıları, oyun konusunda ciddi performans artışı sunacak olan DirectX 12 teknolojisinden mahrum kalacak.
Gectiğimiz gunlerde gercekleşen PDXLAN etkinliğinde konuşan Richard Huddy, Windows 7’nin halen en cok kullanılan işletim sistemlerinden biri olduğunu belirtti. Windows ekosistemi icerisinde %52’lik oranla en cok pazar payına sahip olan Windows 7’nin oldukca populer olduğunu soyleyen Huddy, Windows 7 ile ilgili konuşmasını, işletim sisteminin sevenleri icin kotu bir haberle sonlandırdı: Windows 7’ye DirectX 12 desteği gelmeyecek!
Ozellikle daha etkili coklu cekirdek kullanımı ve buna bağlı olarak daha iyi oyun performansı, daha duşuk guc tuketimi ve daha az ısınma gibi ozellikler vadeden DirectX 12’nin oyun performansı konusunda onemli bir mihenk taşı olması bekleniyor. Microsoft’un Windows 7’yi DirectX 12’den mahrum bırakması ise işletim sisteminin miladının artık dolduğunun acıkca bir gostergesi. Microsoft’un Windows 7’ye olan temel desteğinin de 13 Ocak 2015 tarihi itibariyle kesileceğini de hatırlatalım.
https://www.technopat.net/2014/11/14...28Technopat%29
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Windows 7’ye DirectX 12 Yok!