Değişik icerikleriyle bu ders videolarına oğrenciler tabletlerden, akıllı telefonlardan ve bilgisayarlarından ulaşarak sınavlara hazırlanabilecekler.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Muduru Dincer Ateş yaptığı acıklamada 8. sınıf oğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavların birinci donemde 26-27 Kasım'da gercekleştirileceğini anımsatarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla, FATİH Projesi kapsamında oğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Nisan 2014’ten itibaren oncelikli olarak 8. sınıf oğrencilerine yonelik “e-Ders” projesinin hayata gecirildiğini ve bu bağlamda 8. sınıfların butun derslerden videolarının tamamlandığını bildirdi.
Şimdilik Turkce, matematik, din kulturu ve ahlak bilgisi, TC İnkılap Tarihi ve Ataturkculuk derslerine ilişkin eğitim programlarındaki tum kazanımlara yonelik konu anlatım videolarının bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olan eba.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor. Fen ve Teknoloji ile İngilizce derslerinin konu anlatım videolarının ise eğitim programı ve merkezi sınav sistemi takvimiyle eş zamanlı olarak uretildiğini ve yayına alındığını aktarılıyor.
260 "e-Ders" videosunun, okulda işlenen konuları evde tekrar etmek isteyen veya ceşitli nedenlerle okula devam edemeyen oğrencilerin oldukca işine yarayacağını duşunmekteyiz. www.eba.gov.tr adresinden HD şekilde izleyebileceğiniz videoları bilgisayarınıza ya da akıllı cihazınıza indirerek internetin olmadığı ortamlarda da izleyebiliyorsunuz.
Videoların oğrencilerin yanı sıra velilerin de istedikleri zaman istedikleri yerden ulaşabilecekleri şekilde, etkileşimli tahtalarda, bilgisayarlarda, tabletlerde ve cep telefonlarından goruntulenebildiğini ifade eden Ateş, yapılan calışmanın yetiştirme kurslarına devam eden oğrenciler icin onemli bir icerik desteği, bu kurslara devam edemeyen oğrenciler icin de fırsat eşitliği sunduğunu soyledi.
Videoların 3-7 dakika arasında hazırlandığını ifade eden Ateş, "Bu sure pedagojik olarak konsantrasyon suresi goz onune alınarak hazırlandı. Sistemin en onemli yanı, zamandan ve mekandan bağımsız şekilde herhangi bir bilgisayar, tablet ya da cep telefonundan izlenebilir olması" diye konuştu.
teknolojioku