Microsoft’un yoneticilerinden ilginc bir acıklama geldi. Windows Vista’yı kurmak yerine Windows 7’yi beklemenin daha iyi olacağı soylendi.

Bu acıklama, Microsoft’un Windows’dan sorumlu olan Başkan yardımcısı Bill Veghte’ye ait. Bill Veghte, Windows 7’nin cok daha iyi bir işletim sistemi olduğunu Vista’ya gecmek isteyen şirketlerin beklemelerinin daha iyi olacağını soyledi.
Veghte yaptığı acıklamada Vista geciş testleri icin uğraşan şirketlerin bu testleri bırakmalarını ve Windows 7 RC1’in bile cok daha iyi bir alternatif olacağını belirtti.

Bill Veghte'nin acıklamaları cok konuşulacak.
Bir cok şirket zaten Vista işletim sistemine gecmedi. Bu şirketler Windows XP’ye sım sıkı sarılmış durumdalar. Vista’ya gecmek bu şirketler icin buyuk bir risk. Cunku Vista hem uyumsuz hem de cok yavaş. Fakat bu şirketler ne yazık ki farklı bir işletim sistemine gecmek zorundalar. Bunun nedeni de Microsoft’un şirketlere verdiği XP Business desteğini geri cekmesi.

Durum boyle olunca bircok uygulamanın yeni işletim sisteminde denenmesi gerekiyor. Geciş icin cok iyi bir planlama yapılması şart. Bu da bir cok şirket icin bir yıldan fazla bir sure anlamına geliyor. Şirketler daha iyi bir Vista yerine cok daha iyi bir XP işletim sistemine sahip olmak istiyor. Microsoft bu yuzden bu şirketlere Windows 7 işletim sistemini oneriyor. Bildiğiniz gibi Windows 7, XP moduna sahip. Bu da şirketleri ikna etmek icin yeterli.

Kaynak