Vodafone McLaren Mercedes takımının başarılı pilotu Heikki Kovalainen hız gosterisi yaptı.
Vodafone McLaren Mercedes takımının başarılı pilotu Heikki Kovalainen, 2009 Formula 1 Dunya Şampiyonası Turkiye Grand Prix’si oncesinde Kanyon Alışveriş Merkezi’nde duzenlenen etkinlikte hız gosterisi yaptı. Kovalainen once simulasyon aracında hız sınırlarını zorladı, ardından da Turkiye’de en yuksek 3G hızına ulaşan Vodafone’la unlu top model Tulin Şahin’e bağlanarak goruntulu konuşma yaptı.

5–7 Haziran tarihlerinde İstanbul Park Pisti’nde gercekleşecek yarış oncesinde duzenlenen etkinlikte konuşan Kovalainen, hayatını “hız”la kazanan bir F1 pilotunun “hız”ına yetişecek teknolojiyi dunya 3G lideri Vodafone’un sunduğunu belirterek şunları soyledi: “Hız, hem F1’in hem de 3G’nin belirleyici ozelliği. F1’de saniyenin 10’da 1’inde karar vermem gerekirken 3G’de neredeyse aynı surede istediğim iceriği cep telefonuma indirip yuksek tempolu hayatıma renk katabiliyorum. Turkiye’nin kısa sure icinde 3G ile tanışacak olması harika. İnanıyorum ki şimdiden 3G’de Turkiye’deki en yuksek data hızına erişen Vodafone, 3G teknolojisinin dunya lideri olarak bu ustunluğunu tum Turkiye’ye gosterecek.”
Turkiye’nin turizm yuzuyle goruntulu konuşma
Etkinlikte simulasyon aracına binerek hız gosterisi yapan başarılı pilot, ardından mobil iletişim teknolojisinin ulaştığı son hızı temsil eden 3G ile Tulin Şahin’e goruntulu bağlandı. Bu yıl Turkiye’nin turizm yuzu secilmesinden dolayı Şahin’i tebrik eden Kovalainen, “Vodafone’un 3G teknolojisinin sağladığı goruntu kalitesiyle seni cok net gorebiliyorum” dedi.
Tulin Şahin de Kovalainen’e cok yoğun bir iş hayatı olduğunu anlatarak, “3G’de dunya lideri Vodafone’un Turkiye’yi bu muhteşem teknolojiyle buluşturmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Boylece hem iş toplantılarımın bir kısmını cep telefonumla halledip kendime ve aileme daha fazla vakit ayırabileceğim, hem de nerede olursam olayım eşimi her an gorebileceğim” dedi.
“Bu sezon da iddiamızı koruyoruz”
Vodafone McLaren Mercedes takımının, Formula 1’in 2008 sezonunda pilotlar kategorisinde şampiyon, markalar kategorisinde ise ikinci olduğunu hatırlatan Kovalainen, “Gecen sene cok başarılı bir sezon gecirdik. Bu yıl da şampiyonluk icin mumkun olduğu kadar cok puan toplamak istiyoruz. Teknolojinin hızla buluştuğu F1’de, Vodafone’un takımımızın isim ortağı olmasından cok memnunuz” dedi.
Vodafone McLaren Mercedes şapkasıyla İstanbul’a ikinci kez geldiğini dile getiren Heikki Kovalainen, “Turkiye, Vodafone’un faaliyet gosterdiği 27 ulkeden biri. Bu sayede kendimi hep evimde hissediyorum. İstanbul Park da yarış takvimindeki en heyecan verici pistlerden biri. Pazar gunku yarışı sabırsızlıkla bekliyorum” diye konuştu.
+05 Haziran 2009 Cuma, 09:13
Veteknoloji